IT asociācija vēlas profesionālu ministru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Elektronisko sakaru un informāciju tehnoloģiju komersantu un nozares ekspertu asociācijas vēlas vērst uzmanību uz to, lai valdošā koalīcija, izvēloties jaunu īpašo uzdevumu ministru elektroniskās pārvaldes lietās, par galvenajiem atlases kritērijiem noteiktu profesionālo pieredzi un izpratni par informātiku, informācijas tehnoloģijām un ar to saistītajām nozares aktivitātēm, portālu «Apollo» informēja Latvijas Interneta asociācijas pārstāve Sintija Grasberga.

Nozares pārstāvji atzīst, ka kopš sekretariāta izveides ir vērojams būtisks stāvokļa uzlabojums nozarē, līdz ar to arī nākotnē darbs e-pārvaldes ieviešanā varētu būt straujāks un fokusētāks, sekretariātam pastāvot.

Ir nepieciešams profesionāli turpināt darbu pie tehnoloģiskās platformas valsts reģistru un datu bāžu savietošanas, elektronizēto pakalpojumu ieviešanas, kā arī jāatbalsta komerciālo e-pakalpojumu sniegšana, kam labs piemērs ir OCTA un dzīvības apdrošināšanai polises. IT uzņēmumi ir gatavi piedāvāt savas zināšanas un risinājumus e-pārvaldes attīstībai, taču ar to nepietiek, ja no valsts puses nav vienotas pieejas šim jautājumam.

Sekretariātam būtu jāturpina darbs, starptautiski pozicionējot Latvijas IT nozari un veidojot sadarbību starp Latviju interesējošiem tirgiem. Svarīgi ir pilnveidot Austrumeiropā pirmo e-iepirkumu sistēmu, kas ļauj ekonomēt valsts līdzekļus standarta preču iepirkumos.

Patlaban, kad elektronisko sakaru nozare attīstās aizvien straujāk, īpaši svarīgi ir, lai netiktu veiktas pārsteidzīgas pārmaiņas nozares politiskajā vadībā, nesaskaņojot tās ar nozari pārstāvošiem uzņēmumiem un asociācijām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu