Video: skaties, kāds pārsteigums bija, nosverot bruņurupučus! (5)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ikgadējā - nu jau trīspadsmitā Rīgas zoodārza bruņurupuču svēršana šoreiz sagādājusi arī pārsteigumus. Abas bruņurupuču meitenes atkal tika svērtas spēkavīra Raimonda Bergmaņa virsvadībā.

Galapagu bruņurupuču meitenes Trīne un Čelsija ir jau 20 gadu vecas, un straujš svara pieaugums tām vairs nav paredzams. Pērn tās ir pat nokritušās svarā par attiecīgi 2 un 3 kg. Pirms svēršanās abas bruņurupucienes aktīvi izpēta apkārtni un ziņkārīgi nopēta sanākušos un viņu līdzpaņemto tehniku. Svaru pārbaudē pirms lielās svēršanās, kā vienmēr, piedalās arī mini bruņurupucis un šoreiz arī īpaši draudzīgs bebrs. Bet tad kārta galvenajām varonēm.

Čelsijas svars šogad pieaudzis par 10 kg, sasniedzot 91 kg, un tas ir negaidīti labs rezultāts, ko ilggadējais bruņrupuču svēršanas speciālists Raimonds Bergmanis ironiski skaidro ar dzīvnieka muskuļu masas pieaugumu. Savukārt Trīne saglabājusi iepriekšējo svaru – 109 kg. Abām bruņurupucienēm gan bijusi identiska ēdienkarte, tomēr Trīne acīmredzot vēlējusies palikt slaida.

Savvaļā Galapagu bruņurupuču tēviņi var sasniegt pat 270 kg svaru, bet mātītes 100 līdz 150 kilogramus, bet to iespējamais dzīves ilgums ir 150 un pat vairāk gadu.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu