«Internet Explorer» tirgus daļa sarukusi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropā 2008. gada martā gandrīz 29% interneta lietotāju izmantoja pārlūkprogrammu «Firefox». Tas konstatēts kompānijas «Xiti» pētījumā. Pēdējā pusgada laikā «Internet Explorer» tirgus daļa sarukusi par 2,5%.

Visvairāk «Firefox» cienītāju dzīvo Somijā, Polijā un Slovēnijā. Šīs pārlūkprogrammas lietotāju daļa tur ir no 43 līdz 46 procentiem. Bet visātrāk Firefox tirgus daļa pieaug Andorā, kur tā mēneša laikā palielinājusies no 22,7 līdz 24,8%. Arī Latvijā ir diezgan daudz Firefox piekritēju – 33,8%.

Pētnieki konstatējuši, ka izejamās dienās «Firefox» izmanto vairāk cilvēku — pāri par 30% no visiem interneta lietotājiem. Tas tādēļ, ka darbā daudziem eiropiešiem nākas lietot «Internet Explorer», bet mājās viņi izmanto Firefox.

«Firefox» ir izplatītākais, bet nebūt ne vienīgais «Internet Explorer» konkurents. Pārlūkprogrammu «Opera» un «Safari» tirgus daļas attiecīgi ir 3,3 un 2,3 procenti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu