Vai peni vajag lielāku?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Manuprāt, patiešām mazs dzimumloceklis varētu būt ne vairāk kā divarpus procentiem vīriešu, kuriem ir iedzimtas problēmas, un nereti dzimumdzīve viņus neinteresē — tā uzskata urologs Ivars Geldners.

«Taču daudziem rodas neizprotama vēlme palielināt normāla garuma peni. Līdzīgi kā sievietēm, kuras grib padarīt apjomīgākas savas jau tā kuplās krūtis. Ja tā izmērs patiešām traucē pašapziņai, problēma ir jārisina, aprunājoties ar ārstu.»

«Pateikt, kad ieteicams palielināt dzimumlocekli, nav iespējams,» atzīst seksologs, žurnāla konsultants Artūrs Vāvere. «Tas atkarīgs no paša vīrieša un viņa partneres izjūtām. Taču bieži dzirdētajiem apgalvojumiem, ka vīrietim, kuru uztrauc peņa izmērs, ir problēmas galvā, es nepiekrītu. Tad jau tikpat labi to varētu sacīt arī par tiem, kas svīst sporta zālēs, lai uzaudzētu pamatīgu muskuļu masu. Protams, nenoliedzu, ka dažkārt patiešām nepieciešama arī psiholoģiska palīdzība, lai stiprinātu pašapziņu.»

«Dzimumlocekļa izmērs nenosaka veiksmi intīmajās attiecībās», uzskata Ivars Geldners. «Lieliska dzimumdzīve var būt arī ar trīs centimetrus garu peni. Turklāt seksā taču var izmantot ne tikai locekli… Ja vīrietim šķiet, ka viņš neliela falla dēļ nespēj apmierināt sievieti, vispirms jātiek skaidrībā — vai tas vispār ir iespējams...»

«Labam seksam vajadzīgas ne tikai savstarpējas jūtas un tehniska prasme, bet arī pietiekami liels penis,» Artūrs Vāvere nav vienisprātis. «Partneriem, kuriem ir dzimumdzīve jau daudzus gadus, nereti labsajūta mazinās. Šaura maksts pastāvīgās attiecībās aptuveni gada laikā pielāgojas falla izmēram, taču, ja tā ir plata, nav baudas. Turklāt, tā kā dzimumakta laikā netiek nodrošināta pietiekama berze gar maksts sieniņām, var zust erekcija.»

Peņa garums seksā ir svarīgs, jo sievietes erogēnā zona — dzemdes kakls — atrodas apmēram 14 centimetru dziļumā un uzbudinājumā — vēl tālāk. Taču dzimumlocekli vagīnā var ievadīt par diviem centimetriem mazāk no tā garuma. Savukārt tā apkārtmērs ir būtisks, lai pēc iespējas vairāk iestieptu un kairinātu maksts sieniņu.

To, ka falla apjomam ir nozīme, apliecina arī tas, ka sievietes parasti izvēlas vibratorus, kuru izmēri krietni pārsniedz vidējos dzimumlocekļa parametrus. Protams, svarīgi, pie kāda peņa katra ir pieradusi. Taču dažkārt, izmēģinot vibratoru, kas lielāks par partnera locekli, abi nāk pie secinājuma, ka derētu prāvāks krāniņš. 

Bieži vien arī mazam pincītim ir lieliska ietilpība un erekcijas brīdī, kad tas piebriedis, ar to var apmierināt sievieti. Ja rodas šaubas, vai locekli ir vērts uzlabot, Artūrs Vāvere iesaka paeksperimentēt ar speciālām uzmavām (nopērkamas intīmpreču veikalos un internetā), palielinot to garumā, resnumā vai abējādi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu