Vīriešus sekss vairs neinteresē!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baiba Aprāne/Apollo

Pētījumi un ekspertu slēdzieni liecina, ka vidējās paaudzes vīriešus sekss interesē arvien mazāk.

Apmēram 40 procenti šīs paaudzes vīriešu vairs nepiepūlas, lai apmierinātu savas sievas vai draudzenes. Vēl pavisam nesen šī situācija bija gluži citāda. Vēl pirms desmit gadiem ļoti daudzi vīrieši telefoniski lūdza palīdzēt atrisināt viņiem šo problēmu. Zvanītāju vidējais vecums — no 30 līdz 50 gadiem, un viņi ir precējušies. Tagad, ja vīrieši negrib meklēt problēmas cēloni, šo trūkumu var labot arī ar viagru, taču vīriešus tas vairs neinteresē.

Daudzi vīrieši, kas dzimuši piecdesmitajos gados, apgalvo: «Es varētu nodarboties ar seksu, bet es to nemaz negribu. Man tas nav vajadzīgs.»

Tā ir nopietna problēma, ko zinātnieki sauc par psihoseksuālo disfunkciju. Šie vīrieši nav vienkārši aizgājuši no savām dzīvesbiedrenēm, bet gan no seksa kā tāda. Iespējams, tas noticis tāpēc, ka vīriešu un sieviešu loma seksā ir mainījusies un tādēļ vīrieši ir krituši depresijā.

Mediķi no Londonas veikuši pētījumus sešās valstīs un konstatējuši, ka Lielbritānijas attiecīgā vecuma vīriešus šī depresija skārusi visvairāk. Kā zināms, vīrieši atšķirībā no sievietēm nav raduši skaļi runāt par savām problēmām un ar saviem pārdzīvojumiem cenšas tikt galā klusējot. Arī tas ir viens no iemesliem, kāpēc depresija kļūst arvien dziļāka, bet seksa— arvien mazāk.   

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu