«Pirāti» iekļūst «Eirovīzijas» finālā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ceturtdienas vakarā tiešraidē no Belgradas tika noskaidroti visi starptautiskā «Eirovīzijas» dziesmu konkursa finālisti, kas sestdien sacentīsies par šā gada uzvarētāja titulu. Kas zina, varbūt uzvarētāja laurus plūks Latvija, jo apvienība «Pirates of the Sea» šovakar izcīnīja vietu finālā.

Ceturtdien par 10 vietām finālā cīnījās Latvija, Horvātija, Dānija, Bulgārija, Ukraina, Šveice, Maķedonija, Īslande, Kipra, Baltkrievija, Ungārija, Albānija, Zviedrija, Turcija, Lietuva, Gruzija, Čehija un Malta.

Pateicoties skatītāju balsojumam, no ceturtdienas pusfinālistēm vietu finālā nopelnījušas: Ukraina, Horvātija, Albānija, Īslande, Gruzija, Dānija, Zviedrija, Latvija, Turcija un Portugāle.

«Eirovīzijas» pirmajā pusfinālā, kas notika otrdien, 20. maijā, vietu finālā izcīnīja Grieķijas pārstāve Kalomira, Nico & Vlad no Rumānijas, Bosnijas un Hercegovinas pārstāvis Laka, Somijas sūtnis Teräsbetoni, Dima Bilans no Krievijas, Izraēlas pārstāvis Boazs, Azerbaidžānas duets Elnur & Samir, Sirusho no Armēnijas, Polijas dziedātāja Isis Gee, kā arī Norvēģijas pārstāve Marija.

Atbilstoši «Eiorvīzijas» dziesmu konkursa nolikumam konkursa finālam automātiski ir kvalificējušās arī Francija, Spānija, Vācija un Lielbritānija, kā arī konkursa rīkotājvalsts, kas šogad ir Serbija.

«Eirovīzijas» dziesmu konkursa fināls notiks jau sestdien, 24. maijā, kā ierasts, to tiešraidē translēs LTV1.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu