KNAB veic kratīšanu Vilkastes birojā [papildināta]

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki joprojām veic kratīšanu Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kriminālpārvaldes vadītāja un ģenerāldirektora vietnieka Vladimira Vaškeviča šķirtās sievas uzņēmējas Ināras Vilkastes birojā un mājā, aģentūru LETA informēja advokāts Ainārs Platacis.

KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs, lūgts sniegt informāciju par iespējamo kratīšanu, aģentūrai LETA norādīja, ka šajā sakarā «patlaban birojam nav publiskojamas informācijas».

Kā liecina aģentūrā LETA nonākusī dokumenta kopija, Vilkastes advokāts Platacis ir vērsies Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesā, informējot, ka piektdien saņēmis zvanu no uzņēmējas biroja Tomsona ielā. Advokātam ziņots, ka «biroja telpās laužas iekšā personas, kas sevi dēvē par KNAB darbiniekiem».

Vēstulē Vidzemes priekšpilsētas tiesas izmeklēšanas tiesnesei Inesei Millerei norādīts, ka minētās personas esot atsaukušās «uz kaut kādu tiesneses lēmumu, ar kuru atļauta kratīšana», bet lēmums neesot uzrādīts, tāpēc Platacis lūdz tiesnesi izsniegt minētā lēmuma norakstu, lai varētu ar to iepazīties un «iesniegt sūdzību par Jūsu nelikumīgo rīcību Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas priekšsēdētājam».

Kā norādīja advokāts, arī pēc pieteikuma iesniegšanas lēmuma norakstu viņš neesot saņēmis.

Platacis aģentūrai LETA norādīja, ka kratīšana Vilkastes mājā un birojā tiekot veikta bez pašas uzņēmējas klātbūtnes, jo viņa patlaban ir izbraukusi no Latvijas. Advokāts uzskata, ka šī «kratīšana ir psiholoģisks terors», jo uzņēmējai rīt, 24.maijā, ir dzimšanas diena.

Kad Vilkaste atgriezīsies no ārvalstīm, Platacis ir apņēmies rakstīt sūdzību par, viņaprāt, nekorektajiem kratīšanas apstākļiem.

Jau ziņots, ka šī nav pirmā reize, kad krustojas KNAB, Vilkastes un Vaškeviča ceļi. Kā ziņots, pērn pavasarī jau tika veikta kratīšana Vilkastes mājā. Kā tolaik rakstīja laikraksts «Diena», kratīšana esot veikta kriminālprocesa gaitā, kas sākts aizdomās, ka Vaškevičs varētu būt lobējis Latvijas lielākā vistu olu ražotāja «Balticovo» intereses.

Šā gada pavasarī, kad atklājās, ka KNAB pazudušas ievērojamas kratīšanās izņemtās naudas summas, Platacis izteicās, ka pazudusī nauda varētu būt viņa klientes Vilkastes īpašumā atsavinātie aptuveni 200 000 latu. Advokāts laikrakstam «Neatkarīgā» tieši ar to skaidrojot KNAB vilcināšanos atdot pērn 27.aprīlī kratīšanā atsavināto naudu.

Pretēji Platača lūgumiem kratīšanu veikušie KNAB darbinieki - izmeklētāja Alla Juraša un viņas dzīvesbiedrs KNAB operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājs Juris Jurašs - neesot dokumentējuši atsavināto naudaszīmju sērijas un numurus, un arī kvīts, kas ļautu cerēt uz naudas atgūšanu, nav izsniegta. «Viņi sasvieda naudu melnā atkritumu maisā un aizbrauca,» KNAB darba stilu raksturojis Platacis.

Vilkastes īpašumā atsavinātā nauda bijusi dažādās valūtās, stāstījis Platacis, uzsverot, ka tas saskan ar informāciju, ka KNAB nozagtā nauda arī bijusi dažādu valstu valūtās. Tomēr arī pats advokāts atzina, ka pierādījumi par nozagtās naudas piederību viņa klientei ir tikai netieši.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu