«Eirovīzijas» dziesmu konkursā uzvar Krievija

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Sestdienas vakarā Belgradā tika noskaidrots 53. starptautiskā «Eirovīzijas» dziesmu konkursa uzvarētājs - tā ir Krievijas pārstāvja Dimas Bilana izpildītā dziesma «Believe», kas saņēma 272 punktus. Latvija šogad ierindojās 11.-12. vietā.

Sīvā cīņā otro vietu ar 230 punktiem izcīnīja Ukraina, pārspējot Grieķiju.

Uzvarētājs tika noteikts pēc skatītāju telefona un īsziņu balsojuma 43 valstīs, kas piedalās konkursā.

Latvijas pārstāvji - apvienība «Pirates of the sea» ar 83 punktiem ierindojās 11.-12. vietā. Mūsu dziesmai punktus piešķīra ... valstis. Maksimālo vērtējumu, proti, 12 punktus, saņēmām no Īrijas, Lielbritānija un Lietuva «pirātiem»  piešķīra 10 punktus, 8 punktus saņēmām no Portugāles, 7 - no Igaunijas, Dānija piešķīra 6 punktus,  4 punktus saņēmām no Islandes un Horvātijas, Čehija, Melnkalne un Zviedrija piešķīra 3 punktus,  savukārt Spānija un Gruzija «padalījās» ar 2 punktiem.

«Mēs esam vairāk nekā apmierināti, jo ar «Pirates of the sea» esam 11. vietā Eiropā,» telefonintervijā LTV pavēstīja konkursa producente Latvijā Iveta Lepeško.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu