Čehijas prezidentam kauns par Kosovas neatkarības atzīšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Čehijas prezidentam Vāclavam Klausam ir kauns par viņa valsts centriski labējās valdības lēmumu atzīt Kosovas neatkarību, sestdien raksta avīze «Dnes».

Premjerministra Mireka Topolaneka valdība trešdien oficiāli atzina Kosovas neatkarību, savukārt Serbija, reaģējot uz šo lēmumu, atsauca vēstnieku no Prāgas.

«Ir labi zināms, man nav pieņemams, ka Čehija atzīst Kosovas valstiskumu,» laikrakstam sacīja Klauss. «Es negaidīju, ka man šis kauns būs jāpieredz.»

Čehijas prezidents piektdien tikās ar Serbijas vēstnieku Vladimiru Veresu.

Vēstnieks prezidentam atgādināja par daudzajiem gadījumiem vēsturē, kad Serbija atbalstījusi Čehiju, kā arī uzsvēra, ka Prāgas lēmums sāpinājis Serbiju.

«Un tagad Serbijas vēstnieks atstāj Prāgu, jo Serbija, kuru ir pametuši gandrīz visi tās sabiedrotie, nevar pieņemt mūsu valdības lēmumu,» piebilda Klauss.

«Es ceru, ka mans lūgums steidzami satikt Serbijas vēstnieku pirms viņa piespiedu aizceļošanas, būs kā mazs signāls gan mūsu tautai, san serbiem, ka Čehijas un Serbijas attiecībās nekas nav mainījies,» uzsvēra prezidents.

Klauss jau agrāk brīdinājis, ka Kosovas atzīšana Eiropā un citviet pasaulē var izraisīt «domino efektu».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu