Pirms 50 gadiem bija vairāk seksa!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viņš varbūt gultā stieps tev pretim roku aicinošā skāvienā. «Zini, šovakar labāk nē,» tu atkal jutīsies vainīga par savu nogurumu un nevēlēšanos. Un šajā atteikumā tu nebūsi viena…

Kādu dienu, pastaigājoties internetā, uzdūros kādas amerikānietes žēlabu vēstulītei: «Vīrieši gaida, lai mēs nostrādājam savu 40 stundu darba nedēļu, iztīrām māju, gatavojam izcilu maltīti, rūpējamies par bērniem un vēl naktīs kļūstam par pornozvaigznēm. Bet es vēlētos justies garīgi atbalstīta, patiesi mīlēta. Ne tikai seksuāli iekārota. Ja vīrieši būtu iejūtīgāki, viņi apmierinātos ar 2—3 seksa reizēm nedēļā un būtu laimīgi, ka vispār to dabū!»
 
Es apskaužu tās, kuras ne reizi TĀ nav domājušas, kaut gan viņām, iespējams, vienkārši nav bērnu, vai viņas nestrādā, vai varbūt ir tik turīgas, ka par mājas soli gādā mājkalpotāja. Tomēr izrādās, ka, piemēram, Amerikā mūsdienu sievietēm ir daudz mazāk seksa nekā viņu tautietēm pirms 50 gadiem.
 
Tā ir mūsdienu attīstītās pasaules nelaime: sievietēm paliek arvien mazāk laika un enerģijas seksam — ja 1950. gadā Latvijā nemaz nebija televīzijas, tad arī Amerikā televizors tolaik bija tikai retajā ģimenē. Pašlaik sievietes pienākumu sarakstā paliekošu vietu ieņēmusi seriālu skatīšanās: «Mani tagad netraucējiet, es skatīšos savu filmu!»
 
Daudz laika prasa iepirkšanās prieki, kaut gan pie mums pirms pāris gadu desmitiem tikpat laikietilpīga bija arī stāvēšana bezgalīgās rindās. Taču tamlīdzīgu pētījumu Latvijā laikam nemaz nav, jo citas problēmas liekas svarīgākas un neatliekamākas par šo — sieviešu seksuālo disfunkciju.

ASV Kinsleja institūta pētnieki pēc veiktās telefona aptaujas secina, ka 42 % sieviešu un katra trešā precētā sieviete ar vīrieti mīlējas 2 — 3 reizes nedēļā. Un institūta direktors Džons Benkrofts uzskata, ka cilvēkiem ir par maz seksa nekā būtu nepieciešams, viņiem vienkārši tam nav laika. «Mēs dzīvojam laikmetā, kad brīvā laika kļūst arvien mazāk. Bet tieši seksam vajadzētu aizpildīt šo jomu.»

Pētnieki aptaujāja 853 sievietes no 20 līdz 65 gadiem, noskaidrojot, ka viņām ir vairāk seksuālu problēmu, nekā bija domāts. Viena no 4 amerikāņu sievietēm cieš no seksuālas disfunkcijas jeb intereses zuduma par seksu, kas būtu jāņem vērā arī mediķiem, kuri problēmu saskatīja tikai orgasma trūkumā un nespējā pienācīgi uzbudināties priekšspēles laikā.
 
Speciālisti pauž, ka sievietei vissvarīgākie faktori ir seksuālais apmierinājums, laba emocionālā pašsajūta un viņas emocionālās attiecības ar partneri. Protams, psihiskā veselība nesaraujami saistīta ar seksualitāti, taču šie ir jauni aspekti, turklāt pietiekami biedējoši, jo interese par seksu zudusi apmēram 40% amerikāņu sieviešu.

«Man likās, ka esmu vienīgā sieviete bez seksuālas dziņas, līdz sapratu, ka puse no manām draudzenēm jūtas tāpat. Es strādāju pilnu darba dienu, tīru māju, mazgāju un gludinu veļu, rūpējos par mājdzīvniekiem, ēdienu un trauku mazgāšanu. Tā, un pēc tā visa esmu nogurusi un vismazāk jau nu jūtos seksīga...

No rītiem man jāceļas un jāiet vingrot, varbūt es varētu par vienu stundu mazāk dienā noņemties ar mājas uzkopšanu un tā vietā nodarboties ar seksu ar savu vienīgo un iemīļoto.

Vienkārši, tad man sekss jāpadara par prioritāti un pie šī lēmuma jāpieturas!»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu