Janita atzinies, ka līdzdarbojies vairākās kukuļdošanas epizodēs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Bijušais Rīgas Domes Pilsētas attīstības departamenta administrācijas vadītājs Raimonds Janita atzinies kukuļošanas starpniecībā vairākās epizodēs, TV3 raidījumam «Nekā personīga» apstiprināja Janitas advokāts Egons Rusanovs. Lai netraucētu izmeklēšanai, Rusanovs atteicās komentēt kurās.

Kā vēstīts, piektdien Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veica kratīšanu Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kriminālpārvaldes vadītāja Vladimira Vaškeviča šķirtās sievas Ināras Vilkastes birojā un mājā. Pēc Vilkastes advokāta Aināra Platača teiktā, kratīšanas notikušas saistībā ar korupciju Rīgas Domē.

«Nekā personīga» rīcībā esošā informācija liecina, ka, Vilkaste, iespējams, 2005.gadā Rīgas Domes amatpersonām maksājusi miljons eiro, lai panāktu izdevīgu zonējuma maiņu sev piederošajā zemes gabalā Mežaparkā. Gadu vēlāk viņa šo zemi pārdeva par 30 miljoniem latu. Virzību šai lietai devušas Janitas liecības, kas Mežaparka lietā bija viens no kukuļošanas starpniekiem.

Piektdien veiktā kratīšana Vilkastes ofisā un mājās, iespējams, norāda, ka Janita sniedzis liecības arī par Vilkasti. Mājā, kur KNAB veica kratīšanu, Vilkaste dzīvo kopā ar Vaškeviču.

Pirms gada par Vilkastes dotajiem kukuļiem Rīgas Domes amatpersonām sāka runāt arī viņas bijušais biznesa partneris Raimonds Štālbergs. Viņš KNAB liecināja, ka vērienīgākais kukulis – miljons eiro jeb aptuveni 700 000 latu – maksāti 2005.gadā par zonējuma maiņu teritorijai Mežaparkā, Rusova ielā, ziņo raidījums.

Kukuļošanas ķēdē bijuši iesaistīti tā brīža attīstības departamenta priekšnieka vietnieks Pēteris Strancis un administrācijas vadītājs Janita. Pēc Štālberga teiktā, Janitam kā kurjeram kurpju kastē tika nodota daļa naudas.

Liecības par kukuļošanu Janita KNAB sāka sniegt šogad. Pēc tam, kad februārī viņu aizturēja par 65 000 eiro liela kukuļa nodošanu domes amatpersonām, lai veicinātu kāda projekta būvi Dzirciema ielā. Iespējams, Janita pildījis kurjera lomu un līdzīgā veidā palīdzējis tapt arī kādai daudzdzīvokļu mājai Kuldīgas ielā, vēstī «Nekā personīga». 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu