Mīlestība ir talants

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Situācija vienkārša: pēc 20 gadu kopdzīves vīrs sastop citu apmēram sava vecuma sievieti un iemīlas bez prāta. Viņi kļūst par mīļākajiem, bet sieviete atsakās savu ģimeni atstāt. Par abu attiecībām uzzina vīrieša sieva — sūta draudu vēstules mīļākajai un visbeidzot cenšas savaldzināt vīru, dejojot viņam striptīzu. Vai tas līdzēs, ja līdz šim abiem gulta bijusi garlaicības pilna?

No malas jau viegli runāt un būt gudram analizētājam. Man no laika gala nav paticis rakņāties otra cilvēka dzīvē. Bet tas, ka šādas situācijas kļūst par dzīves normu, mani neiepriecina un esmu ar mieru padalīties savās pārdomās. 

* * *

Šā četrstūra konflikta cēloņus un izredzes nākotnē komentē aktieris un stepa dejotājs Māris Pūris:

Tīra mīlestība

Cik es no dzīves saprotu, šie cilvēciņi nebija satikušies, lai veidotu vienu veselu. Mīlestība ir enerģijas apmaiņa. Enerģiju rada vārds, glāsts, skatiens, skūpsts utt. Par to ir rakstīts literatūrā, dzejā, dramaturģijā, mūzikā... Tikai tāds nieks, ka mīlestība ir talants (Dieva dāvana), kas ne visiem ir dots.

Tas ir kā saules stars, kas mirdz, silda un ir bezgala krāšņs. Šo enerģiju nevar paņemt rokās, nolikt uz plaukstas visu apbrīnošanai. Tā ir enerģija, kuru ir neiespējami precīzi apzīmēt, definēt vai kā savādāk izteikt. Vai nu to jūt, vai ne.

Netīri palagi

Mani vispār nesajūsmina vīrieši, kas aiziet no sievas, minēdami par iemeslu nesaskaņas laulības gultā. Tā, protams, ir ļoti svarīga un neatņemama kopdzīves sastāvdaļa, bet, ja tā ir vienīgā, ar to ir stipri par maz, lai būtu laimīgs, un agri vai vēlu rodas konflikts.

Kāpēc sieva izvēlējās striptīzu, lai pievērstu sev vīra uzmanību? Iespējams, viņa no laika gala nav augstās domās par savu laulāto draugu. Draudu vēstules vīra mīļākajai neliecina par gudrību. Vairāk sliecos domāt, ka tā bija situācija, kad slīcējs pat pie salmiņa ķeras, lai tikai izglābtos.

Laika zīme

Liela daļa mūslaiku cilvēku nesaprotamu iemeslu dēļ slēdz laulības, kuras nav noturīgas un agri vai vēlu izirst. Mūsdienās vērtību skala ir tik deformēta, ka par šāda veida attiecībām vairs nav jābrīnās. Tas taču ir normāli, ka tas nav normāli!!! Šis izteiciens tiek lietots aizvien biežāk. Egocentrisms šodien ir normāla parādība.

Domāju, ka tādu vīru un sievu kļūs arvien vairāk. Man patiesi ir ļoti skumīgi to teikt, bet es neesmu augstās domās par mūsu sabiedrības garīgās pasaules attīstību. Protams, katram laika periodam ir savas iezīmes, un, patīk mums tas vai nepatīk, ir jāmāk ar tām sadzīvot.

Man pat negribas pieminēt, ka vīriešus ap 40 piemeklē krīzes periods. Kas tad notiek ar vīrieti ap 40? Beidzot nāk pie atziņas, ka puse dzīves jau ir vējā un vajag kaut ko vērtīgu pēc sevis atstāt???

Tikai blakus šim vīrietim 15–20 gadus dzīvojis cilvēks, kuram izredzes būt atkal apbrīnotai, iekārotai utt. ir jau stipri mazinājušās. Tas viņu dzen izmisumā. Tāpēc striptīzu es uztveru pēc formulas «Tas taču ir normāli, ka tas nav normāli». Visas šīs situācijas, kuras apraksta žurnāli un lūdz sabiedrībā vairāk vai mazāk pazīstamus cilvēkus komentēt, ir jau sekas, kuru cēloņus vairs nav iespējams labot. Var vienīgi censties sagatavot nākamo paaudzi, lai tai nebūtu jālīmē tūkstošreiz sasitas krūzes.

Bet cilvēka dabā ir mācīties tikai no savām kļūdām, ja vien viņš tās redz...

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu