Kargina — no upura par plēsoņu?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Mūsu visu žēlotā «pamestā sieva» Tatjana Kargina pāris nedēļu laikā no upura pārtapusi plēsoņā. Kas viņu tā pārvērtis? Vai tiešām sāpes par izirušo laulību?

Skaļā «Karginu lieta» nav beigusies. Baņķiera Valērija Kargina un viņa šķirtenes mantas dalīšanas process risinājās divos piegājienos, un visbeidzot Tatjana saņēma savus ntos miljonus un teicās esam apmierināta ar šo rezultātu. Bet nu ir sācies trešais cēliens, kurā galveno lomu spēlē Čarlijs un Oksana Ksenija Šmiti — Tatjanas Karginas advokāti, kas nesaņēma ne santīma par padarīto darbu. Aizgājušās nedēļas piektdiena kļuva par robežšķirtni starp Tatjanas Karginas advokātu pacietību un apņēmīgu rīcību — beidzot ir sagatavots pieteikums policijā un prasība tiesā. Par visu piedzīvoto un pārdzīvoto mums pastāstīja Čarlijs un Oksana.

Līgums «hipnozes varā»

Īsi atgādināsim faktus — Kargina un Šmiti noslēdza oficiālu līgumu, kas paredzēja 100 000 eiro lielu honorāru advokātiem gadījumā, ja Kargina atgūs noteiktu summu, ko tābrīža situācijā advokāti uzskatīja par iespējamu atgūt no viņas vīra. Savu naudu šķirtene saņēma, bet advokāti no sava honorāra — ne santīma. Tajās retajās reizēs, kad Tatjana vēl atbildējusi uz Čarlija un Oksanas tālruņa zvaniem, viņa vien retoriski pārjautājusi — par ko tad lai es jums maksāju?! Kad vēlāk tika konstatēts, ka Šmitu birojā nozuda minētais līgums, Čarlijs nekavējoties vērsās pie Tatjanas ar lūgumu atjaunot viņa eksemplāru, taču Kargina nebūt nesteidzas izpildīt šo vienkāršo juridisko formalitāti. Viņa norādīja, ka vispār nav bijusi nekāda vienošanās. Viņa pat sākusi izplatīt dažādas interesantas versijas par to, kā pati tikusi apkrāpta ar šo līgumu: viena no oriģinālākajām versijām ir — Oksana piedabūjusi Karginu parakstīt līgumu ar hipnozes palīdzību. Par laimi, ir palikuši sarunu ieraksti, ko Čarlijs izdarījis, paklausot kolēģiem, kas šausminājušies un brīdinājuši — ārprāts, nesasienies ar to krāpnieci! Kā noprotams, Kargina palikusi parādā vēl daudziem.

Kargina paliek viena

Oksana stāsta, ka pie viņas kā tādā štābā vēršas aizvien vairāk cilvēku, kurus kādreiz piekrāpusi Valērija Kargina šķirtā sieva, un nu viņi vēloties apvienoties pret viņu. Oksana ir uzklausījusi pārāk daudz bēdu stāstu, lai paliktu kaut vāja cerība uz miljonāres Karginas godprātīgumu. Grūti iedomāties, ko gan šī «anti-Karginas apvienība» reāli varētu panākt... Tomēr izskatās, ka dzīve Tatjanu soda savādāk — pēc drošas informācijas zināms, ka tuvinieki un bijušie draugi izvairās no viņas. Bet laikam visnelāgāk šajā situācijā jūtas pats Valērijs Kargins — tas taču ir viņa uzvārds, kas aizvien vairāk tiek un droši vien tiks apkaunots. Cik reižu Šmitu pāris ir kļuvis par lieciniekiem, kad Tatjana, nekautrējoties no klātesošajiem, pēkšņi varējusi sākt gānīties uz vīru un «mazgāt» pavisam intīmu «netīro veļu». Zinot piemānīto cilvēku skaitu un mūsu mazās valsts lielumu, Tatjana Kargina drīz vien paliks gluži viena — no viņas aizgriezīsies visi. Jau šobrīd palikusi tikai viņas māte, ar kuru viņa dzīvo kopā vienā dzīvoklī — mājā.

Ar mātes atbalstu

Tatjanas māmiņa šajā izrādē arī spēlē ne pēdējo lomu. Kad Tatjana pārstājusi atbildēt uz advokātu un arī preses zvaniem, klausuli cēla tieši viņa — arī mums bija tas gods aprunāties ar kundzi pēc tam, kad tiesa bija lēmusi par labu Tatjanai. Viņa kā bijusī prokuratūras darbiniece teicās it labi saprotam, ko nozīmē advokāta darbs, un vienmēr atkārtoja —

ak, ja viņai būtu tie simts tūkstoši, viņa jau sen ar lielāko prieku būtu meitas parādu atdevusi. Tomēr tagad, kad draudi iesniegt liecību policijā ir realizējušies, viņa aktīvi sākusi interesēties, vai Šmiti esot ierakstījuši kādas telefonsarunas. Kas zin», reizēm arī godaprāts atkāpjas ģimenisku saistību priekšā. Un, protams, tā izpaužoties ne vien attiecībās ar līdzcilvēkiem, bet arī tā saucamajā biznesā un citos darījumos — Karginai esot īpaši tuvi un mīļi 90. gadu «mežonīgā kapitālisma» paņēmieni.

Nekaraliskās dāvanas

Četrus mēnešus Tatjanas Karginas advokāti ir ne tikai strādājuši viņas labā, bet faktiski pakārtojuši visu savu dzīvi viņējai. Gan Oksana, gan Čarlijs nekad nav noraidījuši Tatjanas ielūgumus paviesoties, pasēdēt «vēl nedaudz» ar viņu restorānā, jo viņai ir skumji utt. Tatjana pat mēģinājusi organizēt ģimeņu draudzību, ierosinot sapazīstināt bērnus un pavadīt laiku kopā. Ne Oksana, ne Čarlijs par šādu draudzēšanos neesot «fanojuši», jo šie četri mēneši bija laiks, kas atņemts pašu divus un astoņus gadus vecajiem bērniem. Oksana mierināja sevi ar domu, ka tad, kad saņems honorāru, visa ģimene varēs doties skaistā ceļojumā (kuras maršrutu, starp citu, Oksanai palīdzēja izvēlēties Tatjana Kargina) un kompensēt pēdējā laika kopā nebūšanu. Taču nu visas cerības vējā. Šmitu ģimenei ir daži privātīpašumi, un nupat nopirkts vēl dzīvoklis Rīgā. Laikā, kad tas vēl tika noskatīts, Kargina ar plašu žestu piedāvāja Šmitiem kādu ģimenes māju, no kuras gan advokātu ģimene atteikusies. Vēlāk izrādījies, ka māja tādā pašā veidā ir bijusi piedāvāta vēl kādiem pieciem cilvēkiem, un varēja notikt tā, ka visi «laimīgie iedzīvotāji» kādā jaukā brīdī satiktos «savā mājā».

Kāpēc viņi šķīrās?

Domājot par Tatjanas Karginas milzīgo tieksmi manipulēt ar cilvēkiem, izmantot tos un tad «izmest miskastē», ir grūti iedomāties, ka viņa šīs «lieliskās īpašības» varētu neizpaust arī attiecībās arī saviem tuviniekiem. Bet varbūt nabaga sieviete tiešām ir žēluma vērta, jo viņa cieš... Stāsta morāle? Neskati vīru ne pēc cepures, nedz pēc sievas. Bet ar sievietēm — ar tām vispār kā ar bitēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu