«Internet Explorer» zaudē pozīcijas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kompānijas «Mozilla» pārlūkprogramma «Firefox» jau šajā mēnesī, visticamāk, palielinās savu tirgus daļu līdz 20%, secināts jaunā kompānijas «Net Applications» pētījumā.

«Net Applications» analītiķi ziņo, ka «Firefox» tirgus daļa 2008. gada maijā bijusi 18,41%, tātad par 0,65% lielāka nekā aprīlī. Pieaugusi arī «Apple» pārlūkprogrammas «Safari» tirgus daļa — mēneša laikā no 5,81% līdz 6,25%. «Opera» un «Netscape» pozīcijas uzlabojušās tikai nedaudz.

Vienīgā pārlūkprogramma, kurai tirgus daļa samazinājusies, ir «Microsoft Internet Explorer» — maijā 73,75%, salīdzinot ar 74,83% aprīlī. Var teikt, ka «Firefox» droši iet uz mērķi un ka pēc dažiem gadiem IE vadošā loma būs nopietni apdraudēta. Pirms gada IE tirgus daļa bija 84,1%, taču gada laikā šī programma ir zaudējusi 10% lietotāju, tāpēc IE gana ātri var zaudēt arī izplatītākās pārlūkprogrammas statusu. Sagaidāms, ka jūnija beigās vai jūlija sākumā «Firefox» tiks pāri 20% slieksnim, un svarīga loma šajā sasniegumā varētu būt «Firefox 3» galīgās versijas izlaišanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu