Partneris aizgāja... Vai tagad kārties? Nē!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Mīļotā cilvēka došanās cita partnera meklējumos vēl nenozīmē, kas šis cilvēks ir zaudēts. Pēc daudzu psihologu domām, «kurvītis» nozīmē tikai to, ka zaudēta ir viena kauja. Taču ne viss karš.

Tomēr, pirms likt lietā padomus, vēlams saprast sevi: vai tiešām šis cilvēks man ir tik ļoti vajadzīgs? Spēkā ir kāds paradokss — ja vari atteikties no savas mīlestības, lai otram būtu labāk, tad tā tiešām nāk no sirds. Tādā gadījumā par savu mīlestību tik tiešām ir vērts pacīnīties.

Lūk, dažas manipulācijas, kas jums var palīdzēt. (Tikai nekad nevajag otram atklāt savus trikus.)

Iespējams, jūsu darbība pret mīlas objektu ir pārāk vētraina. Otrs cilvēks ir nobijies, jo viss notiek par ātru. Atkailināt savu dvēseli īstai mīlestībai un uzticēties ir daudz grūtāk nekā novilkt apakšbikses pirms vienas nakts sakara.

Tas attiecas gan uz vīriešiem, gan sievietēm. Turklāt dvēselei, lai pasargātu to no iespējamas piegānīšanas, prezervatīvu neuzvilksi…

Tātad visticamākais atteikuma iemesls — nesakrīt individuālā «mīlestības evolūcija». Šajā gadījumā laiks ir jūsu sabiedrotais. Pagaidiet, pirms jūsu partneris sasniegs atbilstošu pakāpi savās jūtās un arī vēlēsies dziļākas attiecības. Neuzspiediet neko, tieši otrādi — distancējieties.

Taču, ja jums ir sekss, pacentieties padarīt to vēl neaizmirstamāku, lai gan retāku. Jums ir tikai maigas un intīmas sarunas? Dāviniet tās savam partnerim, bet tikai tik bieži, cik labpatīkas jums.

Parādiet, ka arī bez viņa mīlestības jums pieder vesela pasaule, kur jums ir tik daudz interesanta, ko darīt arī bez savas salauztās sirds žēlošanas un uzbāzīgas pretmīlas meklējumiem.

Laiks un distances ieturēšana ir jūsu sabiedrotie

Cilvēkus saista neatkarīgi, spēcīgi un pašpārliecināti indivīdi. Lai cik tas arī grūti nebūtu, pasmaidiet pēc atteikuma un saglabājiet jaukas, draudzīgas, bet dvēseliski vēsas attiecības. Parasti jau saka: «Paliksim draugi.» Rīkojieties gluži tā, kā lūgusi otra puse.

Ja jums ar otru cilvēku kādu laiku ir bijis tiešām labi, kaut vai kā ar draugu, tad skaidrs, ka otrs, pirms atteikt jums attiecību padziļināšanos, būs šaubījies. Otru iemīl ne jau tāpēc, ka viņam ir garas kājas un zilas acis, bet gan tās sajūtas dēļ, kā pats jūties viņa tuvumā.

Ķermeni tikai iekāro. Bet plikai iekārei nav ilgs mūžs. Savukārt emocionālo labsajūtu atceras visu mūžu. Sevišķi, ja tās vietā nāk vienkārša, sadzīviska draudzība. Lieciet otram domāt par to, kas ir zudis. Otra cilvēka šaubas ir jūsu sabiedrotais. Cilvēks, kurš šaubās, meklēs neatkarīgu, spēcīgu un pašpārliecinātu cilvēku… Tāpēc esiet tuvumā.

Mīlestība ir kā deja. Tikai tajā gadījumā, ja nav pretmīlas, nevajag dejot vienīgi otra virzienā. Piemēram, apbērt viņu ar dāvanām, ziediem, uzmanības apliecinājumiem.

Cilvēks pārāk ātri pie tā visa pierod un uzskata, ka var ņemt un ņemt, pašam savu sirdi mīlestībai un pretī došanai tā arī neatverot. Aizvāciet pārpilnības ragu. Tā vietā nopērciet sev, piemēram, jaunas drēbes.

Negaidot dodieties ceļojumā viens pats (pati). Pārmaiņas dejā gluži tāpat kā izmaiņas attiecību ritmā otru pamodina un liek domāt par to, kas notiek. Jo vairāk otrs par jums domā, jo vairāk interesējas. Vienādojums ir vienkāršs. Nemiers un neizpratne, kas rodas otra sirdī, ir jūsu sabiedrotais.

* * *
Cerams, ka vismaz dažiem/ām šie padomi palīdzēs. Bet neceriet pārāk daudz — pat visgudrākajiem psihologiem nav vienas iedarbīgas metodes sava mīļotā cilvēka atgūšanai…


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu