Vai Lolita Neimane novilcina šķiršanos?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Matemātikas skolotājs reiz teica: «Saprotiet reizi par visām reizēm — jebko dalot uz pusēm, abas puses ir vienādas!» Tad viņš smagi nopūtās un piebilda: «Varu derēt, ka lielākā puse no jums to nesaprata...».

Nav ko mocīties

Līdzīgā situācijā nonācis slavenākais ilgšķirošākais pāris Lolita un Gastons Neimaņi. Abu pušu advokāti esot beidzot panākuši vienošanos, ka manta (konkrēti, savrupmāja Pārdaugavā) godīgi jāsadala. Taču nelaime tā, ka ikvienam no šķiršanās procesa dalībniekiem ir sava izpratne par to, ko nozīmē — godīgi sadalīt.

Lolita pirms pārdesmit gadiem ienāca Gastona mājā. Pa šo laiku arī viņa tajā ieguldījusi gan savu naudu, gan, protams, sirdi un dvēseli. Eleganto virtuvi Lolita iekārtojusi par televīzijas raidījumos sapelnīto honorāru, veclaicīgās mēbeles atvestas no mātes dzimtās puses — Ziemupes. Taču, kā izsakās Neimaņu pārim pietuvināti cilvēki, jautājums par to, kurš šajā namā ieguldījis vairāk naudas, ir strīdīgs.

Kādreizējā Neimaņu pāra paziņa un šā nama bieža viešņa, kas vēlējās palikt anonīma, izteicās, ka šādā veidā — nepiekrītot Gastona priekšlikumiem mantas dalīšanas jomā — Lolita tīši novilcinot šķiršanās procesu. «Reizēm šķiet, ka Lolita ir mazohiste: viņa par varītēm vēlas, lai cilvēks, kurš viņu, iespējams, ir sāpinājis, pēc iespējas ilgāk paliktu viņai blakus. Bet ir taču jāsaprot, ka Gastons jau ir aizgājis no Lolitas un viņas pašmocīšanās nemainīs šo situāciju, savukārt mantas dalīšana ir tikai tāds novilcināšanas paņēmiens no Lolitas puses,» — tā paziņa.

Iepriekšējā tiesas sēdē, kas notika maijā, abi laulātie nenonāca pie kompromisa par to, «kā sazāģēt māju», bet nākamā tiesas sēde notiks 15. jūlijā. Maz ticams, ka līdz tam laulātie būs vienojušies par mantas sadali.

Gastons klusē

Lolita vēlas, lai Gastons finansē viņai jaunu dzīvokli. Tam vajadzīga barga nauda, kuras potenciālajam šķirtenim nav. Jāpārdod māja. Tas pirmām kārtām prasa laiku. Un kā tad māju naudā novērtēt? Pēc šodienas tirgus vērtības? Pēc cenas pirms divdesmit gadiem, kad Lolita tur ievācās? Turklāt — kur dzīvos abi dēli, kuri no šā šķiršanās kara cieš visvairāk?

Kamēr likuma kalpi mēģina panākt vienošanos, Neimaņu mājās gaiss dzirksteļo! Zinātāji stāsta, ka Lolita visu savu sievišķīgo šarmu veltot Gastona publiskai pazemošanai: dzēlība seko dzēlībai, īpaši tad, kad pie dēliem ciemos atnāk draugi, bet jo sevišķi — draudzenes. Tādos brīžos ciemiņi noteikti apskauž Retu Batleru, kas laiski gulšņā pie savas būdas un nedzird vārdu bultas spindzam... Bet tas, kurš tomēr nav Rets Batlers — proti, viņš ir Gastons Neimanis — joprojām ir džentlmenis un neko neatklāj par savu personisko dzīvi, vien laiku pa laikam parādās sabiedrībā ar savu mīļoto lietuvieti Līnu, tādējādi demonstrējot līdzsvarotību un jūtu noturīgumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu