Dinevičs aicina ar vislielāko bardzību vērsties pret uzbrucējiem policistam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Uzbrukums jebkuram policistam - pašvaldības vai valsts - ir vienāda smaguma noziegums, par kura izdarīšanu visās pasaules valstīs piemēro bargus sodus. Arī Latvijā pret to izdarītājiem jāvēršas ar vislielāko bardzību, aģentūrai LETA uzsvēra Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dinevičs (LSDSP).

Dinevičs atzina, ka pašvaldībai pēc iespējas ātrāk būtu beidzot jārod risinājums problēmām, kas saistītas ar ārzemnieku huligānismu. Tāpat nepieciešams beidzot atrisināt mūžīgās diskusijas par funkciju sadalījumu starp Valsts policiju un Rīgas Pašvaldības policiju (RPP).

«Varbūt Rīgas domei ne tikai caur saistošajiem noteikumiem asāk jāreaģē, bet jābūt arī striktākām likumdošanas garantijām pašvaldības policijas drošībai,» sacīja Dinevičs.

Jau ziņots, ka piektdienas vakarā Vecrīgā, Līvu laukumā, kāds RPP darbinieks guva galvas traumas, pēc tam kad mēģināja iejaukties iedzērušu Lielbritānijas pilsoņu konfliktā ar kāda kluba apmeklētājiem. Policistam mediķi konstatējuši galvas smadzeņu satricinājumu.

RPP visas liecības un vienu aizturēto nodevusi VP pārziņā, kas turpmāk būs atbildīga par lietas izmeklēšanu, kā arī lems, kādas apsūdzības izvirzīt vainīgajiem.

LETA jau ziņoja, ka marta vidū iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP) un Rīgas domes priekšsēdētājs Jānis Birks (TB/LNNK) vienojās, ka RPP nepieciešams piešķirt plašākas funkcijas, taču, lai to izdarītu, jāveic grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā. Nākotnē RPP darbinieki varētu ne tikai konstatēt dažādus pārkāpumus un par to ziņot Valsts policijai, bet būtu tiesīgi arī paši uzlikt sodus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu