Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis
Iesūti ziņu!

Skābeņu zupa (15)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ir reizes, kad skābeņu zupā ne par ko negribas sajust žāvētu gaļu – vai tāpēc, ka tā apnikusi, vai arī nav atrodama labas kvalitātes gaļa un, liekot sliktu, vienīgais, ko var izdarīt, ir – zupu sabojāt, tāpēc vieglākai, bet tikpat sātīgai variācijai – skābeņu zupa ar svaigu cūkas gaļu.

Sastāvdaļas:

  • 80 g grūbu, izmērcētas 2 h
  • 500 g jēlu cūkas ribiņu
  • 2 l ūdens
  • 140 g skābeņu, sakapātas nelielos gabaliņos
  • 20 g nātru, sakapātas nelielos gabaliņos
  • 4 mazas olas
  • 3 lauru lapas
  • jūras sāls
  • melnie pipari

Pagatavošana:

  1. Katliņā liec cūkas ribas, jau sadalītas pa ribai, pārlej ar ūdeni un uz mazas uguns ļauj uzvārīties. Kad ūdens sāk burbuļot, tad noteikti noputo netīrumus, kas rodas no gaļas. To dari tik ilgi, līdz nosmeļot jaunas netīrās putas neparādās. Pievieno lauru lapas un piparus. Uzliec vāku un uz mazas liesmas vāri 1 h.
  2. Liec aukstā ūdenī olas, vāri uz lielas liesmas. Kad ūdens sāk burbuļot, liesmu nogriez mazāku un uzņem laiku 8 minūtes. Kad laiks pagājis, viegli liec olas ledusaukstā ūdenī, lai atdziest.
  3. Noskalo grūbas, lai tām notekošais ūdens vairs nav duļķains. No katliņa izsmel ribiņas, atdali tās no gaļas un gaļu ieber atpakaļ katlā. Pievieno sāli un grūbas un vāri, līdz grūbas mīkstas.
  4. Kad grūbas gatavas, pievieno skābenes un nātres. Uzliec vāku uz 2 minūtēm, pēc tam samaisi un pagaršo. Pievieno pēc garšas sāli un labi daudz piparus. Pasniedz, katrā šķīvī pieliekot olas ceturtdaļu.
Komentāri (15)
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu