«Backflow» piedāvā lejuplādēt savu albumu bez maksas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latviešu rokgrupa «Backflow» sadarbībā ar Baltijas MTV tīklu kļuvusi par pirmo grupu Baltijas valstīs, kas piedāvā savu albumu «Love&Peace» bezmaksas lejupielādei visās trīs valstīs vienlaikus.

«Backflow» varētu uzskatīt par garage grupu, bet tas nebūtu gluži precīzi, jo grupai piemīt garage netipiskais melodiskums. Tāpat grupu raksturo kontrasti, kā arī milzīgā enerģija, kas koncentrējas viņu dziesmās. Šī enerģija faktiski arī ir tas, kas padara «Backflow» īpašu. Tiesa, atbilstošāk būtu viņus saukt par grunge žanra turpinātājiem, jo 90. gadu Sietlas roka scēnas ietekme ir labi jūtama, ko pati grupa nebūt nenoliedz. Tai pašā laikā jūtamas arī mūsdienu aktuālākās tendences, kas noliedz striktu šā žanra kategorizāciju un rada unikālu grupas skanējumu. Tas dod žanram jaunu elpu un paceļ «Backflow» kā rokgrupu citā līmenī. Grupa uzsver komandas  darba milzīgo nozīmi, jo, tikai respektējot katra dalībnieka spēju papildināt vienam otru, nevis liekot akcentu uz kādu indivīdu atsevišķi, ir iespējams panākt vienreizēju efektu. Šķiet, tas arī izskaidro grupas monolītumu gan skanējumā, gan izpildījumā.

«Mēs jau pašā sākumā gribējām «Love&Peace» piedāvāt brīvai lejupielādei, bet, kā izrādījās, tas nemaz nebija tik vienkārši izdarāms, kā sākumā likās. Pagājuši gandrīz divi mēneši, kopš albums nācis klajā, bet tikai tagad izdevās panākt vienošanos ar MTV. Esam ļoti priecīgi par šo sadarbību, jo albums lejupielādei būs pieejams visā Baltijā, un, protams, esam lepni un gandarīti, ka būsim pirmie tāda veida akcijas rīkotāji Baltijā,» komentē «Backflow» dalībnieki.

«Tekstuāli «Love&Peace» ir par meklējumiem: sevis, savas identitātes, Dieva, galu galā — mīlestības un miera meklējumiem. Mīlestība un miers vispār ir tādas fundamentālas vērtības, kas mūsu stresa pilnajā un straujajā laikmetā ir atstātas novārtā. Vismaz mums tā likās, tāpēc kā atgādinājumu pirmām kārtām jau pašiem sev izvēlējāmies šādu albuma nosaukumu. Tāpat centāmies saglabāt arī šķietami rupju un netīru skanējumu, jo tieši tas, mūsuprāt, dod dziesmām savdabīgu šarmu un patiesumu. Šķiet, ka viss iecerētais mums izdevās, un ar rezultātu esam ļoti apmierināti,» komentē grupas dalībnieki.

Ieraksts tika sākts pagājušā gada novembrī un pabeigts šā gada februārī «Hodila Records» studijā Valmierā, sadarbojoties ar hardcore scēnā pazīstamo Lomiku. Savukārt māsterēšana tika veikta Dānijā, studijā «Black Tornado», «Black Tornado» Jāņa Gonzas Kalniņa (ex «Fact») vadībā.

www.mtv.lv/backflow

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu