Dzimumakta izskaņa

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Atslābumu pēc dzimumakta vīrieši un sievietes visos līmeņos — fiziskajā, emocionālajā un garīgajā — pārdzīvo atšķirīgi. Lai gan pēc ekstāzes pilnas savienošanās abiem partneriem iestājas rimta miera un piepildījuma izjūta, vīrietis «atgriežas uz zemes» daudz ātrāk nekā sieviete.

Orgasms izgaist ļoti ātri, un dažu minūšu laikā dzimumloceklis kļūst mīksts. Sieviete no orgasma augstumiem nolaižas daudz lēnāk, sevišķi tad, ja pārdzīvojums bijis spēcīgs. Asinis no viņas dzimumorgāniem atplūst daudz lēnāk, un tāpat lēni aprimst emocijas.

Lielākā daļa sieviešu vēlas vēl kādu laiku pavadīt partnera apskāvienos, bet vīrietis grib celties augšā vai vienkārši aizmigt. Tas ir klasisks piemērs, kas skaidri parāda, kāpēc partnerim noteikti jāpastāsta par savām vēlmēm un kāpēc abiem kopā jāmeklē piemērots risinājums. Ja viņi to nedara, ar laiku var rasties neapmierinātība, skumjas, vilšanās un aizvainojums.

Kā tas notiek vīrietim

Pēc sēklas noplūšanas vīrieša interese par seksu un, iespējams, arī par partneri strauji noplok. Viņa dzimumloceklis sarūk, un viņa dzimumtieksme pavājinās. Zināmu laika sprīdi, kura ilgums atkarīgs galvenokārt no vīrieša vecuma un veselības stāvokļa, viņš uz erekciju nav spējīgs, un tādēļ viņa interese par seksu krītas.

Daudziem vīriešiem tūliņ pēc erekcijas dzimumloceklis kļūst ārkārtīgi jutīgs, tādēļ tas tiek steidzami izvilkts no maksts. Šā tipa vīrieši parasti fiziski attālinās no partneres, atvirzoties no viņas vai aizgriežoties prom.

Bez tam daudziem vīriešiem pēc dzimumakta bieži uzmācas miegainība. Uzbudinoties vīrieša iegurnī ieplūst daudz asiņu, viņa muskuļi saraujas un sasprindzinās. Pēc dzimumakta asinis strauji aizplūst un muskuļi atslābsi, tādēļ uzbudinājumu nomaina miegainība un vispārējs nogurums — izjūtas, kas lielākajai daļai sieviešu ir svešas.

Vīrietis bieži pagriežas uz sāniem un aizmieg, atstājot sievieti «slapjajā vietā».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu