Šodienas redaktors:
Marina Latiševa
Iesūti ziņu!

Melleņu un laima ievārījums (6)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tādā veidā sagatavotas mellenes glabājas visu ziemu. Ēd tās ar bezpiedevu jogurtu, pienu, pankūkām, mafiniem un kūciņām.

Sastāvdaļas:

  • 1,3 kg melleņu (ja saldētās, tad atlaidinātas)
  • 4 laimi, sula un smalki sarīvētas miziņas
  • 1 kg ievārījuma cukura

Rezultāts:

  • 4 x 250 ml

Pagatavošana:

  1. Mellenes, cukuru, laima sulu un miziņas liec lielā bļodā, kas nav no metāla. Saspaidi ar kartupeļu stampu un atstāj uz 4 stundām.
  2. Iegūto masu liec katlā uz vidējas uguns; kad cukurs izkusis, vāri 5 minūtes, lai ogas neizšķīstu.
  3. Noņem no uguns un ļauj atdzist 5 minūtes. Apmaisi un pildi sterilizētās burkās.
  4. Uzglabā tumšā, vēsā vietā.
Komentāri (6)
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu