RD korupcijas skandālā Vilkastei piemēro aizdomās turamās statusu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemērojis aizdomās turamās statusu Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kriminālpārvaldes priekšnieka Vladimira Vaškeviča šķirtajai sievai Inārai Vilkastei, šodien raksta laikraksts «Čas».

Liecības par Vilkastes darbībām vērienīgajā Rīgas Domes korupcijas skandālā devis apsūdzētais Raimonds Štālbergs un, iespējams, bijušais Rīgas Domes Pilsētas attīstības departamenta administrācijas vadītājs Raimonds Janita.

Kā ziņots, aizdomās par koruptīviem noziedzīgiem nodarījumiem KNAB februārī aizturēja bijušo Rīgas Domes Pilsētas attīstības departamenta direktoru Vilni Štramu, un Janitu, savukārt martā — Rīgas Domes Pilsētas attīstības departamenta direktoru Pēteri Stranci.

Par būvniecību atbildīgo Rīgas pašvaldības amatpersonu kukuļošanas lietā KNAB darbinieki martā aizturēja arī bijušo Rīgas un Jūrmalas pilsētas mēru, toreizējo AS «Eldikrija» padomes priekšsēdētāju Andreju Inkuli, kura statuss lietā nav skaidrs, bet, ja arī viņam piemērots kāds drošības līdzeklis, tas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

17. jūnijā KNAB veica kratīšanu toreizējā Rīgas Domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja Edmunda Krastiņa (TP) kabinetā. Tā esot veikta saistībā ar krimināllietu, kurā uz aizdomu pamata par kukuļņemšanu aizturēts Štrams. Krastiņš pēc kratīšanas aizturēts netika, taču dažas dienas vēlāk paziņoja par atkāpšanos no amata.

Jau ziņots, ka laikā, kad Štrams strādāja pašvaldībā, vairākkārt tika izteiktas aizdomas par viņa saistību ar dažādiem nekustamā īpašuma projektiem un darbību atsevišķu personu interesēs, taču pierādījumi tam nekad netika sniegti. Departamenta direktora amatu Štrams 2007. gada 1. maijā atstāja pēc paša vēlēšanās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu