Biļetes uz «Menueta» lielkoncertu Liepājā vēl ir nopērkamas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Linda Ratuta

Jau šo svētdien, 13. jūlijā, plkst. 18.00 Liepājas koncertestrādē «Pūt, vējiņi!» notiks grupas «Menuets» 40. jubilejas koncerts «Nāc uz manām trepēm spēlēties».

Atzīmējot savu 40. jubileju, grupa «Menuets» rīko trīs lielkoncertus. Pirmais grupas lielkoncerts notika 4. jūnijā Dzintaru koncertzālē, otrais koncerts notiks nedēļas nogalē Liepājā, koncertestrādē «Pūt vējiņi», bet pēdējais notiks Rīgā, Kongresu namā, 4. novembrī.

«Menuets» tiek uzskatīts par vecāko, joprojām koncertējošo grupu Latvijā, kas kļuva populāra, izpildot komponista Imanta Kalniņa mūziku. Pirmā apvienības uzstāšanās notika 1968. gadā, kad uz kopāmuzicēšanu sanāca seši Jūrmalas skolēni — kaislīgi «The Beatles» fani, kas toreiz muzicēja ar pašdarinātiem instrumentiem. Sākotnēji grupā spēlēja Andris Kronbergs, Adrians Kukuvass un brāļi: Juris un Leons Sējāni un Raimonds un Alberts Bartašēviči. 70. gadu sākumā grupai pievienojās un par «Menueta» pastāvīgām dalībniecēm kļuva flautiste Baiba Jagere un dziedātāja Inese Pabērza. Vēlāk kolektīvam pievienojas arī Juris Kulakovs. Grupas aktīvās (vienlaikus muzikālās un sociālas) darbības posms faktiski apraujas 1987. gadā, pēc kura seko koncerti lielākoties retrospektīvā formā.

Savos lielkoncertos «Menuets» kā cienastu līdzi ņem savas labākās dziesmas, kuras atkal varēsim visi kopā izdziedāt. Skanēs dziesmas no filmas «Elpojiet dziļi» jeb «Četri balti krekli» — mūzika, kas teju vienmēr pirmā nāk prātā saistībā ar «Menuetu». No dziesmotās pūra lādes tiks izdziedātas arī pavisam agrīnās grupas dziesmas, kuru autori ir gan Adrians Kukuvass, Juris Sējāns un Juris Kulakovs, gan arī pavisam jauns, tik tikko savu pirmatskaņojumu piedzīvojušais singls «Femme fatale», ko tās autors veltījis sievai kāzu dienā.

Šis būs arī pēdējais grupas brīvdabas lielkoncerts, kurā ikviens varēs atpīt savu sirdi un laist mūzikas pļavās spriņģot, izdziedāties un izdejoties, tikai un vienīgi šļakstoties pa «Menueta» mūzikas viļņiem divu stundu garumā, un, lai tikšanās ar klausītājiem būtu īpašāka, mūsdienu tendencēm atbilstošāka un neaizmirstamāka, grupas koncertus kuplinās jau zināmu dziesmu jauni aranžējumi un «Menueta» draugi — Rīgas 6. vidusskolas bigbends un Nils Īle ar perkusiju grupu, kas pirms un koncerta starpbrīdī piedāvās baudīt pasaules mūziku. Tā būs īsta dziesmu vētra Liepājā, kā arī brīnišķīga satikšanās mūzikā un līdzāsbūšana svētkos!

http://www.bilesuserviss.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu