Jaunas sievietes atmostas vēlāk

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Vējiņš

Daudzi psihologi atzinuši, ka jaunajām sievietēm jutekliskums pamostas vēlāk nekā jaunajiem vīriešiem — dažkārt pat vairākus gadus vēlāk, bieži pēc apprecēšanās vai pat dažus gadus pēc dzemdībām.

Pētījumi (I. Dorno) rāda, ka spēcīga dzimumtieksme konstatēta:

18 gadu vecām meitenēm — 10% gadījumos,
21 gadu vecām sievietēm — 25% gadījumu,
18 gadu veciem vīriešiem — 82% gadījumu,
21 gadu veciem vīriešiem — 100% gadījumu.

Šie dati palīdz izprast sieviešu atturību. Bieži meiteņu un jaunu sieviešu mīlestība ir platoniska. Juteklības kulminācija sievietēm iestājas 35–37 gadu vecumā. Eksistē mīts par «aukstām», frigidām sievietēm. Pētījumi rāda, ka frigido sieviešu ir ļoti maz, un dažreiz tas saistīts ar kādu anatomisku īpatnību: maz receptoru kaunuma lūpās, neattīstīta dzemde utt.

Seksopatologs T. Vandevelde pagājušā gadsimta sākumā par sieviešu «aukstumu» ir teicis: «Precētiem vīriem jābūt savu sievu vadītājiem, kaut gan viņiem trūkst ne vien vadoņa spēju, bet nav pat laba partnera īpašību. Savus trūkumus tie pat nenojauš. Vīrs, kas apbalvots ar normālu potenci, jūtas izpildījis visu, ko sieva no tā var prasīt.

Ja sieva nav apmierināta un jūtas tāda vienmēr, viņš to ierindo «auksto» sieviešu kategorijā, sūdzas par to un abi arvien vairāk atsvešinās.

Ja vīrietim gadās temperamentīgāka sieviete, pēc vairākiem gadiem vai ātrāk, vienmuļīgajai baudai atkārtojoties, rodas abu laulāto seksuālā garlaikošanās. Apnikuma briesmas var novērst, pēc vīrieša domām, tikai mainot seksuālo partneri. Vīrietim nenāk ne prātā, ka vainīgs ir viņš pats un ka tikai no viņa ir atkarīga nožēlotā apnikuma novēršana.

Vīram jābūt savas sievas pavedējam. Tikai tad viņš, darīdams sievu laimīgu, būs laimīgs arī pats. Šai ziņā Austrumu tautas, sevišķi indiešu un javiešu vīri, tālu aizsteigušies priekšā vidusmēra eiropietim.»

Būs vien jābrauc vīriešiem pieredzes apmaiņā uz Javu… Bet varbūt vairāk lasīt specializēto literatūru, eksperimentēt un nevainot vienam otru?

Iepazīstieties ar M. Šapira izpētītajiem dzimumuzbudinājuma stimuliem un to ietekmi uz abiem dzimumiem:

Stimuls                              vīriešiem (%)  sievietēm (%)

Seksuālās fantāzijas                    84           69
Dzimumakta fotogrāfijas              77           32
Kaila ķermeņa fotogrāfijas           54           12
Reāla kaila figūra                         82           66
Fiziska pieskaršanās partnerim   86           79
Seksuālas literatūras lasīšana    42            68
Erotiskas sarunas                       39           14
Erotiskas filmas                           32           41

Seksuālās neapmierinātības gadījumā jauniem pāriem nekādā ziņā nevajadzētu steigties ar secinājumiem par nesaderību vai seksuālām atkāpēm.

Pētījumi rāda, ka 40,5% pāru kopdzīvi sāk ar seksuālu disharmoniju, kas pakāpeniski izgaist un mazinās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu