Kāpēc vīrietis pērk seksu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Kas bija pirmais — vista vai ola? Piedāvājums vai pieprasījums? Prostitūta vai tās pircējs?

Jau gadsimtiem ilgi prostitūcija ir viens no neviennozīmīgākajiem un sarežģītākajiem vaibstiem cilvēces sejā, un bieži vien mēs aizmirstam padomāt par pašu galveno — kāpēc tad vīrietis tik ļoti grib pirkt seksu.

Vai vēlies uzzināt atbildi uz šo jautājumu? Varbūt izpratne par šo vājību atturēs kādu… Varbūt pamudinās… Bet šis ir jautājums, kas vēl nav pārrunāts.

Šķiet, dažādos prostitūcijas aspektus, ieskaitot arī šo, viscentīgāk ir pētījuši skandināvi, uzsverot — sieviete nav vainīga šajā problēmā, pie atbildības jāsauc vīrietis, kas, barojot savas vājības, uztur seksa industriju. Šā raksta pamatā ir trīs pētnieku — zviedru profesora Svena Aksela Mansona (Swen-Axel Mansson) un norvēģu sociologu Praiera (Prieur) un Taksdāla (Taksdal) secinājumi.

Tātad — kāpēc?

Citādā meklējumi

Šim vīrietim ir draudzenes, sievas, mīļākās, taču viņš dodas meklēt prostitūtu, lai izjustu ko atšķirīgu. Parastā seksa dzīve viņu ir nogarlaikojusi, un seksuālas attiecības ar tuvo sievieti viņu neapmierina.

Attiecībās radusies krīze, laulības gulta vairs nesniedz viņam to, ko agrāk. Iespējams, arī šis vīrietis nespēj izteikt savas seksuālās vēlmes sievietei, tāpēc viņam liekas — vieglāk ir nopirkt seksu nekā mēģināt atklāti izrunāties ar draudzeni vai sievu. Fantāzija par prostitūtu, kas ir radīta, lai apmierinātu viņu, un neuzstāda nekādas prasības, izņemot samaksu. Tas rada ziņkārību un uzbudinājumu.

Diemžēl šis nav veids, kādā var aizbēgt no sevis vai nevēlamām attiecībām. Ja radušās personiskas problēmas — tās vajag risināt.

Nav citas izejas?

Vīrieši mēdz lielīties ar to, cik sieviešu viņiem bijis pagājušajā nedēļas nogalē un cik viegli bijis tās iegūt. Diemžēl ļoti reti šī lielīšanās ir patiesa, bet vēlme to īstenot ir ļoti spēcīga. Vīrietis izvēlas dažādus iemeslus, kādēļ viņš īstenībā nevar dabūt sievieti, — kautrība, izskats, naudas trūkums, kādi fiziski trūkumi — un, aiz tiem slēpjoties, pērk seksu. «Kā gan lai citādi es apmierinu savas vajadzības?»

Bailes, spēka trūkums, apjukums, arī vāja pieredze vada šo vīrieti. Šeit nav runas nedz par baudu, nedz kaisli.

Vīrietis, kas domā — šī ir vienīgā izeja, kā dabūt seksu, droši vien ir dusmīgs uz moderno sievieti, kas patstāvīga, stipra, izvēlīga un nepakļāvīga. Viņam riebjas, ka vecā kārtība ir nomainījusies un viņa dzimums vairs nevalda pār sievietēm. Savā ziņā tam ir vēsturiski veidojies pamats, kas kļuvis aktuāls no brīža, kad parādījās pirmās ziņas par vīriešu dzimuma diskrimināciju.

Speciālas vajadzības…

Nežēlība un varmācība bieži vien tiek realizēta tieši ar prostitūciju, jo šis ir visvieglākais ceļš, kā atrast sievieti, kas tam piekrīt, — nopērkot viņu. Fetišisms — kas, starp citu, var būt vērsts arī tieši pret prostitūtu kā seksa objektu.

Visbiežāk šādu noviržu pamatā ir kāda bērnības trauma. Iespējams, seksuālo uzbudinājumu atkal un atkal izraisa tieši tas, kas to izraisījis pirmo reizi — pusaudža gados. Ja tā ir bijusi kāda atklāti nežēlīga pornofilma — skaidrs, kāpēc radusies nosliece.

Pirmā pieredze

Jaunekļi, kas pēc iespējas ātrāk vēlas iegūt seksuālo pieredzi un vēl neizprot attiecību veidošanu ar sievieti, arī dažreiz izvēlas pirkt seksu. Ļoti nepiemērots ceļš, izbaudot pirmo intīmo saskarsmi ar pretējo dzimumu, kas var negatīvi ietekmēt turpmākās attiecības ar sievietēm.

Kādas ir tavas domas par seksa pirkšanas iemesliem? Vai tev kādreiz ir bijis sekss ar prostitūtu? Atsūti savu stāstu!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu