Ak, šīs sarežģītās mīlas rotaļas...

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Īsos vārdos notikums ir vienkāršs: [s:19488]

Bet Sanda pēkšņi aiziet no laba darba un paziņo, ka grib braukt pāris gadiņus padzīvot ārzemēs, Latvijā viņai esot par šauru. Ansis negrib un nevar viņai sekot — te viņam tikko pavērušās lieliskas karjeras iespējas. Bet viņš ir nobažījies, vai draudzene kādreiz pie viņa vispār atgriezīsies...

Kā domājat jūs?

Situāciju komentē Fēlikss Ķiģelis, mūziķis

Cerības un maldi

No vienas puses, man ir prieks, ka jaunieši ir spējuši uzturēt nopietnas ilgtermiņa partnerattiecības tik agrā jaunībā, bet, no otras puses, acīmredzams ir brieduma trūkums abu partneru rīcībā. Sanda savos 23 gados nav pietiekami iztrakojusies, izbaudījusi dzīvi un visas tās piedāvātās izklaides iespējas. Par to liecina viņas lēmumi un meklējumi dzīvē, pametot labi apmaksātu darbu un vēloties doties prom peļņā uz ārzemēm. Meitene, kā jau daudzi citi Latvijas jaunieši, ir iedomājusies, ka ārzemēs nauda nāks viegli, bez īpašas piepūles. Iespējams, ka naudas pelnīšana ārzemēs Sandai ir tikai aizbildinājums vēlmei nestrādāt šeit, bet sākt jaunu dzīvi ārzemēs.

Klusēšana un bleķis

Ansis klusībā ir par daudz sacerējies un sapņojis par šīm attiecībām, taču nav skaļi paudis savas domas draudzenei. Viņš klusībā sapņo par kāzām, bet nav vēl bildinājis Sandu.

Meitenēm bildinājums un laulība ir viens no attiecību stūrakmeņiem. Ja pēc sešu gadu ilgas draudzības bildinājums vēl nav izskanējis, varbūt Sanda gluži vienkārši to uztvēra kā nevelēšanos ar viņu nopietni saistīties.

Šajā situācijā vainojami ir abi partneri. Ansis — par vilcināšanos attiecības sākt jaunā līmenī, piedāvājot Sandai kļūt par viņa sievu, Sanda — par nenopietnu attieksmi pret savas nākotnes nodrošināšanu un darbu.

Mirēji un gājēji

Manuprāt, pārim nav kopīgu nākotnes izredžu. Attiecības ir sevi izsmēlušas, un pat tad, ja abi vienosies par kompromisu un Sanda paliks Latvijā, pāris vienalga pēc neilga laika izšķirsies. Meitenei šīs attiecības ir apnikušas ikdienas rutīnas dēļ. Viņa vēlas baudīt brīvību, izklaidēties, un viņa to darīs par katru cenu.

Ansim es neieteiktu īpaši censties saglabāt attiecības, jo tas būtu mēģinājums glābt to, kas nav glābjams. Sanda nevēlas strādāt plecu pie pleca kopā ar savu mīļoto puisi Latvijā, lai sasniegtu labklājību pašu spēkiem. Ja es būtu Anša vietā, es ļautu Sandai braukt. Mēdz teikt, ka mirējus un gājējus noturēt nevar.

Cēloņi un sekas

Par meiteni rodas priekšstats, ka viņa ir vieglas dzīves tīkotāja, kura, iespējams, lai nodrošinātu sev bezrūpīgu dzīvi bez darba, bez rutīnas un bez bērniem, labprāt mestos kāda ārzemju onkuļa skavās. Viņš spētu Sandai nodrošināt gaidīto — izklaides un ceļojumus.

Patlaban Sandai ir aktuāli atrast oriģinālu un ticamu aizbildinājumu tam, kāpēc viņai jābrauc prom uz ārzemēm. Pieļauju — meitenei pietrūka pārliecības, ka viņa draugam nav tikai kārtējā draudzene, bet gan mūža sieviete, ar kuru viņš vēlas pastāvīgas un nopietnas attiecības.

Situācijas novērtējums

Viņai — 1
Viņam —  4
Pāra izredzēm — 1

* * *

Kā domājat jūs, un kāds ir jūsu situācijas novērtējums (pēc 10 ballu sistēmas)?

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu