«Jaunā viļņa» dalībnieki šovakar izpildīs savas valsts hitus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Šodien notiks starptautiskā jauno izpildītāju konkursa «Jaunais vilnis 2008» pirmā konkursa diena, kurā dalībnieki izpildīs savas valsts hitus.

Dzintaru koncertzālē šovakar izskanēs iemīļotas un populāras melodijas jauno talantu izpildījumā.

Pirms konkursa programmas paredzēts vakars latino stilā. Estrādes zvaigznes izpildīs hitus, stilizētus Latīņamerikas karsti iekvēlinošos ritmus Leonīda Agutina vadībā. Agutins tiek uzskatīts par šā žanra pionieri Krievijā.

Koncertā piedalīsies Alla Pugačova, Agutins, Intars Busulis, Vladimirs Presņakovs, Soso Pavliašvili, Nastja Kočetkova, Timati, Larisa Doļina, Anželika Varuma, Valērijs Ļeontjevs, Karīna Koka, Ļevs Ļeščenko, Irina Dubcova, Poļina Gagarina, Kristina Orbakaite un «Štraf».

Šā vakara vadītāji būs Lera un Sergejs Lazarevs.

Šogad starptautiskajā jauno izpildītāju konkursā «Jaunais vilnis» piedalīsies kopumā 17 dalībnieki, kas pārstāvēs Armēniju, Baltkrieviju, Vāciju, Gruziju, Izraēlu, Itāliju, Kazahstānu, Kanādu, Kirgizstānu, Maķedoniju, Ukrainu, Somiju un Latviju.

Armēniju šogad konkursā pārstāvēs mūziķis Mger, savukārt Baltkrieviju pārstāvēs Ivans Vabišķevičs, kas darbojas arī projektā «Comedy Minsk Style», kuru viņš uzskata par vissmieklīgāko, jautrāko un vienlaikus neveiklāko dzīves atgadījumu.

Vāciju konkursā pārstāvēs Simon Novsky, kas bērnībā esot sapņojis kļūt par prezidentu. Viņš dievina dažādu stilu mūziku, kā arī senas franču un krievu filmas. Gruziju pārstāvēs duets «Giorgia», kurā dzied Mariama un Rati.

Izraēlu konkursā pārstāvēs 24 gadus vecais dalībnieks Vladi, Itāliju pārstāvēs Alessandro Ristori, kas ir diplomēts grāmatvedis, savukārt Kazahstānu šajā konkursā pārstāvēs kolorītais trio «China Town» jeb dziedātājas Altinaja, Dinara un Anastasija.

Kanādu šogad konkursā «Jaunais vilnis» pārstāvēs dziedātāja Jacynthe, kas savu pirmo dziesmu sarakstīja jau piecu gadu vecumā. Dziedātājas karjeru viņa sāka skolas korī, bet pēc tam viņa kļuva par gospeļu kora solisti.

No Kirgizstānas šogad piedalīsies dziedātājs Omārs, kas norāda, ka viņa īpašais talants ir prasme atdarināt dažus populārus māksliniekus, savukārt Maķedoniju konkursā pārstāvēs duets «Nokaut», kurā dzied Vladimirs Krestevskis un Nikola Perevskis.

No Ukrainas konkursā šogad piedalīsies divi pārstāvji — grupa «Klipsi» un dziedātāja Mika Ņūtone, savukārt Somiju konkursā pārstāvēs dziedātāja Sofija Zida, kas līdz šim jau piedalījusies dažādos muzikālos konkursos un mūziklā, kā arī starptautiskajā konkursā «Eirovīzija 2003», kurā dziedāja bekvokālu.

Krieviju šogad jauno izpildītāju konkursā «Jaunais vilnis» pārstāvēs trīs dalībnieki — dziedātāja Irisa, Jeļena Maksimova un Ņuša Šuročkina, savukārt Latviju — Dons.

Starptautiskā jauno izpildītāju konkursa «Jaunais vilnis 2008» žūrijā būs Igors Krutojs, Raimonds Pauls, Maks Fadejevs, Igors Nikolajevs, Konstantīns Meladze, Leonīds Agutins, Valērijs Meladze, Valērija, Nikolajs Baskovs, Laima Vaikule un Fjodors Bondarčuks.

Šogad starptautiskajā jauno izpildītāju konkursa «Jaunais vilnis 2008» pārraides skatāmas telekompānijas LNT un TV5 kanālā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu