«Autobuss debesīs» piedāvā jaunu dziesmu «Rīta zvaigzne»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc vairāk nekā divu gadu ilgas pauzes grupa «Autobuss debesīs» atgriežas Latvijas mūzikā ar jaunām dziesmām. Nupat grupa ierakstījusi un Latvijas radiostacijām nodevusi jaunu kompozīciju «Rīta zvaigzne», kuras autori ir paši grupas mūziķi.

Jaunajam ierakstam tuvākajā laikā sekos vēl citas dziesmas, lai rudenī pie klausītājiem varētu nonākt jauns albums. Šis būs pirmais «Autobusa debesīs» oriģinālmūzikas ieraksts pēc 2004. gada albuma «...taureņiem, kaijām un spārēm...».

Grupa aktīvi sadarbojās ar komponistu Imantu Kalniņu, bet pēc ilgākas radošas pauzes nolēma ierakstīt paši savas dziesmas.

«Pēdējā laikā ir daudz aktīvi koncertēts, ierakstītas vairākas Imanta Kalniņa dziesmu programmas, bet nu sapratām, ka mums pašiem arī ir savs sakāmais. Vairāku gadu laikā sakrājies pietiekami, lai ierakstītu un izdotu albumu,» uzskata grupas mūziķi.

Pirmais singls «Rīta zvaigzne» no «Autobusa debesīs» jaunās programmas ieturēts grupai ierastā skanējumā, taču jaunajā albumā gaidāmi arī dažādi pārsteigumi. «Iespējams, jaunā albuma saturu iespaido šāgada notikumi — Latvijas 90 gadu jubileja, Dziesmu svētki un citi pasākumi, bet aizvien vairāk izjūtam nepieciešamību spēlēt latvisku rokmūziku,» teic grupas mūziķi.

Grupa «Autobuss debesīs» šogad svin savu desmit gadu jubileju, tāpēc rudenī gaidāmais jaunais albums uzskatāms par jubilejas ierakstu.

http://www.PlatformaMusic.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu