Elektrības tarifi varētu pieaugt februārī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Pagaidām gan uzņēmums «Latvenergo» tarifu kāpumu oficiāli neapstiprina, taču Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) pieļauj tarifu kāpumu no nākamā gada februāra, vēsta laikraksts «Dienas Bizness».

«Tā kā «Latvenergo» jau ar 1. janvāri būs iespējams pašiem noteikt elektroenerģijas gala tarifus, kas regulatoram būs jāapstiprina vai jānoraida 21 dienas laikā, jauni tarifi varētu stāties spēkā jau ar nākamā gada 1. februāri,» prognozējusi SPRK vadītāja Valentīna Andrējeva.

Viņa skaidro, ka jūlija sākumā jau tika iesniegti augstsprieguma tīkla tarifi, kas paredz 20% pieaugumu, un prognozē, ka nākamie būs sadales tarifi, un tad arī līdz gala tarifiem nebūšot ilgi jāgaida.

Savukārt «Latvenergo» pagaidām neapstiprina, ka no 2009. gada sākuma būtu gaidāms cenu kāpums saistībā ar tikko apstiprināto gāzes tarifu pieaugumu par vidēji 38%. «Savu cenu pagaidām vēl nevaram pateikt, jo nezinām, kāda 2009. gadā būs elektroenerģijas importa cena un maksa, ko mēs maksāsim par dabasgāzi,» norāda «Latvenergo» ārējo komunikāciju vadītājs Andris Siksnis. Viņš gan piebilst, ka reģionā celsies elektroenerģijas tirgus cenas pēc Ignalinas atomelektrostacijas slēgšanas 2009. gada beigās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu