Konkurenti seksam — ēšana un gulēšana

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA

Nedomāju, ka sievietēm nepietiek laika seksam, vienkārši viņām nav viegli izšķirties starp seksu un televizoru.

Taču, ja aprunāsieties ar vairākumu sieviešu par viņu stresaino ikdienu, dzirdēsit, ka viss, kam viņām atliek spēka vakaros, ir atkrist pie televizora uz pāris stundām, tad ievelties gultā un tūlīt aizmigt. Man liekas, ka stress ir tas, kas atstāj iznīcinošu iespaidu uz libido, un mūsu māmiņām tā nebija tik liela problēma kā mūslaikos.

Kāpēc valda pieņēmums, ka sekss trīs līdz piecas reizes nedēļā ir normāli, bet mazāka vēlme — ne?! Es jūtu pilnīgu tuvību ar savu partneri, un šo tuvību var izteikt daudzos un dažādos veidos ārpus seksa. Jāuztraucas par attiecībām, kas beidzas ārpus gultas, un tikai uz seksu fokusētas attiecības ir pilnīgi stulbas.

Televizors un laika trūkums ir muļķīgs iemesls nemīlēties. Vienīgais konkurents seksam var būt ēšana un gulēšana.

Mans televizors salūza, un man gribējās redzēt, vai tagad man būs vairāk seksa. Atkarībā no tā, kā veiksies, es varbūt nepirkšu jaunu.

Sauklis, ka šā gadsimta labākais kontracepcijas līdzeklis ir tieši televizors, šajos interneta rakstītāju komentāros par seksuālās disfunkcijas jautājumiem izskan itin bieži. Lasāma arī kāda saniknota atsauksme: «Mēs, sievietes, neesam automāti, hormonu dzītas būtnes, tāpēc mums dažreiz grūti just kaislību pret mūsu vīriem, ja viņi mūs pamet novārtā un no sievietes gaida tikai praktisku mērķu īstenošanu ārpus gultas, kā bērnu aizvešanu uz skolu un vakariņas katru vakaru!»

Taču nevajag domāt, ka zinātnieki uzmanību koncentrē tikai uz sievišķās seksualitātes izpēti. Izrādās, ikviens cilvēks neatkarīgi no dzimuma, nonākot spēka izsīkuma un stresa stāvoklī, vairs nejūtas visai seksīgs. Arī mūsdienu strādājošie vīrieši bieži vien seksa vietā izvēlas miegu, noliedzot mītu, ka šī ir dižā mednieku cilts.

Vitamīnu kompānija «Berocca» izpētījusi, ka apmēram sešiem no desmit vīriešiem tieši darbs, nevis sekss ir noteicošā dzīves sastāvdaļa un vairāk nekā puse no viņiem ir pārāk noguruši sabiedriskajai dzīvei vai seksam, kad atgriežas mājās pēc smagas darba dienas. Pētījumā teikts, ka apmēram trīs ceturtdaļas vīriešu atrodas nepārtrauktā sasprindzinājumā visu darba dienu, bet stipri un enerģiski viņi jūtas tikai apmēram trīs stundas dienā. Taču lielākā daļa vīriešu nav tik noguruši vai stresaini, lai nesapņotu par seksu pat visai nepiedienīgās vietās. Piektdaļa aptaujāto atzinās, ka domā par seksu pat uzņēmuma sapulcēs, kas gan nemazina stresa un pārpūles atstāto iespaidu uz garīgo veselību, kurā ietilpst seksualitāte.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu