«Bilžu» vasaras nometnē mūziķi apglezno lietussargus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/J.Deināts

Šonedēļ Cēsu rajona viesu namā «Nītaures dzirnavas» notiek festivāla «Bildes» rīkotā vasaras nometne, kurā tiek veidoti eksponāti ikgadējai «Bilžu» izstādei.

Šogad par izstādes objektiem izvēlēti lietussargi un kājavi.

«Šīs lietas ir pazīstamas ikvienam. Mūsuprāt, izmantojot šīs tik ierastās lietas, iespējams ļaut vaļu fantāzijai, padarot tās interesantas, individuālas un pat ekskluzīvas, vai arī, izmantojot tās, paust savu pasaules skatījumu, attieksmi pret lietām un parādībām ap mums un mūsos,» apgalvo festivāla «Bildes» direktore Tija Auziņa.

Festivāla vasaras nometnē piedalās mūziķi un mūziķu bērni, kas savas mākslinieciskās spējas pierādījuši jau iepriekšējās «Bilžu» nometnēs un izstādēs: Ieva Akuratere, Raimonds Bartaševics, Sandra Bula, Inese Darkeviča, Roberts Gobziņš, Kārlis Indrišonoks, Marts Kristians Kalniņš, Ilze Kalve, Ansis Klintsons, Mirta un Evgeņijs Krupeņini, Aldans Milzarājs, Olga Rajecka, Ikars Ruņģis, Jānis Vanadziņš, Āris Ziemelis un citi mūziķi, kā arī mākslinieki Uldis Baltutis, Ināra Garklāva, Marta Krasta, Sigits Kreivaitis, Inese un Ivars Mailīši, Zanda Milzarāja, Maija Rezenberga, Jānis Straupe, Laima Vanadziņa, fotogrāfi Valts Kleins, Jānis Deinats, arhitekte Liene Kulakova, aktieris un režisors Varis Vētra un vēl daudzi citi radoši cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu