Kad romantika vijas ar neķītrību

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Erots

Par jaunu vīriešu kaisli pret vecākām sievietēm var runāt daudz.

Būtībā jaunus vīriešus pieredzējušas sievietes piesaista divu iemeslu dēļ — sievietes seksuālā brieduma, pieredzes un lielākas seksuālas atraisītības dēļ, salīdzinot ar jaunām meitenēm, kas parasti ir vieglu, gaisīgu romānu pamatā. Šīs attiecības reti pāraug nopietnā savienībā, kaut gadās arī tā. Tas neko sliktu nenodara dalībniekiem un parasti paliek atmiņā, apvītas ar romantikas vai neķītrības krāsu.

Otra versija ir daudz bīstamāka sievietēm, jo tā ir jauna vīrieša seksualitātes attīstībā balstīta psiholoģija, kas saistās ar ģimenes vēsturi. Jaunie ļaudis iekāro vecākas sievietes, tāpat kā bērnu dienās, kad vēl bija trīs vai četrus gadus veci, iekāroja savu māti.

Pēc uzvaras un seksuālo attiecību iedibināšanas nāk otrs posms, citiem vārdiem sakot, seksuālo vēlmju sasniegšana izraisa pretēju reakciju — mežonīgu naidu, jo piepildītam mērķim vairs nav vērtības, prātu pārņem atriebība un visatļautība. Tieši šis mehānisms ir pamatā tam, ka jaunie vīrieši fiziski uzbrūk savām partnerēm, piekauj, nereti viņas pat nogalina.

Tas ir psihoterapeites Anitas Plūmes skaidrojums dzīvē bieži sastaptajām situācijām, kad jauni puiši paved gados vecākas sievietes, vai jaunas meitenes apprec pavisam jau sagrabējušus vecīšu, vai arī otrādi, jo šis stāsts sākās ar skolotājas atklāsmi, ka viņa iemīlējusies savā skolniekā un labi vien, ka toreiz neviens neko neuzzināja par viņas seksuālo sakaru.

Daudzās Eiropas valstīs un Ziemeļamerikā to bargi sodītu.

* * *

Bet, kā stāsts sākās, kāds tam sekoja turpinājums, lasiet žurnāla «40 plus» jūlija/ augusta numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu