«Cosmos» noslēgs vasaru ar koncertiem Dzintaros

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau piekto gadu pēc kārtas vasaras un rudens maiņu Dzintaru koncertzālē iezīmēs grupas «Cosmos» koncerti. Šogad tas notiks 29. un 30. augustā.

Visiem, kas nerada iespēju pabūt «Cosmos» jaunākā albuma koncertos Latvijas Nacionālajā operā maijā, ir iespēja šomēnes to skatīt Dzintaru koncertzālē, taču nu jau jaunā veidolā — «Turbulence» pārtapusi «tRubulencē».

Līdzīgi kā koncertos Operā, arī Dzintaros muzikālo kodolu veidos dziesmas no «Cosmos» pirmā oriģinālmūzikas albuma «Turbulence», taču kodolam riņķī lidos elektroni, kas tapuši laikā pēc «Turbulences» izdošanas.

Stāsta šīs idejas iniciators Jānis Strazdiņš: «Vizuāli un idejiski centāmies šo programmu piemērot pavisam citai videi — koncertzālei svaigā gaisā. Gatavojoties maija koncertiem,  nometnē sākām spēlēties ar krāsainām plastmasas trubām, un radās jauna dziesma — «tRubulence». Vēlāk bijām pārsteigti, cik labi publika šo «rotaļu» uzņēma. Tāpēc loģiski šķita krāsaino ideju attīstīt, un vasaras koncerti Dzintaros šķita vispiemērotākā vieta, kur «tRubulence» varētu realizēties kā vadmotīvs.»

Koncertā tiks turpināta «Cosmos» un publikas kopīgo performanču tradīcija — ar DnB Nord bankas atbalstu jau tagad no Vācijas tiek gādāti īpaši mūzikas instrumenti, kam būs pavisam īpaša loma šai koncerta norisē. «Ir liels prieks, ka banka ļoti atsaucīgi raugās uz mūsu vēlmi no koncerta uz koncertu radīt ko īpašu kopā ar publiku un palīdz ar instrumentu iegādi. Tā kā visbiežāk tie ir sitamie instrumenti, manuprāt, tas lieliski saskan arī ar bankas nosaukumu — DnB jeb drum'n'bass banka,» jūsmo Andris Sējāns.

Biļetes vēl ir iegādājamas «Biļešu paradīzes» kasēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu