Aicina aizliegt 1. septembrī Rīgā tirgot <i>grādīgo</i>

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Rīgas Domes deputāts Andrejs Vilks aicina 1. septembrī jeb Zinību dienā aizliegt Rīgā pārdot alkoholiskos dzērienus, jo daudziem šī diena saistoties nevis ar svētkiem, bet gan ar alus un citu grādīgo dzērienu «plūdiem».

Vilks publiskajā paziņojumā norāda, ka daudziem jauniešiem pirmā skolas vai studiju diena asociējas ar putojošām alus krūkām vai arī ko stiprāku.

«Nav vairs retums, kad pat pirmā skolas diena pirmklasniekam beidzas slimnīcā. Grādīgo dzērienu dvinga mazina jauniešu kontroles spējas, veicina attiecību skaidrošanu, arī ar fiziskā spēka lietošanu. Bērnu upuru skaits šajās dienās krasi pieaug,» norāda deputāts.

Viņš norāda arī uz tirgotāju vainu, kuri apzinoties vai neapzinoties tabakas izstrādājumus un alkoholu tirgo nepilngadīgiem. «Kāda starpība, galvenais ir peļņa un prasme izdzīvot smagajos apstākļos. Nauda taču nesmird, neskatoties uz to, no kā tā nāk. Vasaras kafejnīcas un arī alus bāri Zinību dienā ir jauniešu pārpildīti. Arī nepilngadīgie tur nav retums, un — tavu brīnumu! — nevienu jau tas neuztrauc,» viņš norāda.

«Vai mums vajag šādu Zinību dienu? Vai mums ir vajadzīgs tas, ka zināma daļa nepilngadīgo šo dienu pārvērš par nodzeršanās «svētkiem»? Vai ir nepieciešams šajā dienā pastāvīgi novērot alkohola tirdzniecības vietas, lai fiksētu, ka tirgotājs ir pārdevis grādīgo jau tā pienācīgi ieskurbušajam vai nepilngadīgiem?» turpina Domes deputāts.

Tāpēc viņš aicina Rīgas mēru Jāni Birku apsvērt iespējas aizliegt grādīgo dzērienu tirdzniecībuLatvijasgalvaspilsētā 1. septembrī, lai Zinību diena nepārvērstos par alkohola dvingas apgarotu dienu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu