Kāpēc vīrietis neprot pareizi iepazīties

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Atis Ieviņš

Kā pareizi tuvoties sievietei? Viena padoma nav. Ir jāseko savai intuīcijai, kas nav nekas cits kā jūsu sirdsbalss. Ja sieviete jums patiks tik ļoti, ka, šķiet, nespējat bez viņas dzīvot, sirdsbalss pati pateiks, ko darīt.

Sievietei ir dota iespēja starp vairākiem pretendentiem izvēlēties vienu, bet vīrietim sievietes uzmanība un labvēlība ir jāiekaro. Tātad tieši sievietei ir izvēles tiesības — pieņemt vai atgrūst noteiktu vīrieti.

Lai iekarotu iepatikušos sievieti, vīrietim jāsaskaras ar dažādām problēmām. 

Pirmkārt, dažādi kompleksi un aizliegumi, kam saknes meklējamas bērnībā. Tie iegrožo vīrieti, atstājot viņam mazefektīvas uzvedības formas. Iepazīties uz ielas nav pieklājīgi; sākt intrigu seksa dēļ ir amorāli; mīlestībai jābūt vienai un uz visu mūžu utt. Šie uzvedības principi tiek iepotēti ģimenē, skolā.

Atklājot savu «nepiedienīgo» vēlēšanos, rodas vainas izjūta un nespēja iemiesot savas dabiskās vajadzības dzīvē.

Otrkārt, kvalitatīvas literatūras trūkums. Šī tēma tiek kaunīgi noklusēta. Vai esat dzirdējuši par zinātnisko darbu ar nosaukumu «Sievietes iekarošanas māksla»?

Treškārt, pazemināts pašvērtējums, kuru vēl bez žēlastības paplucina sievietes. Sievietēm ir vajadzīgi uzvarētāji, un nevajag viņas par to nosodīt! Labāk tiešām gūt sekmes vai vismaz izlikties, ka jums veicas.

Ceturtkārt, bailes kļūt smieklīgam, neprasmīgam, nepieklājīgam utt. Šā iemesla dēļ vīrietis teorētiskās zināšanas nelieto praksē, bet bez prakses nav progresa. Neviens taču necer kļūt par pasaules čempionu boksā bez sūriem ikdienas treniņiem! Bet kļūt par donu Žuanu sapņo daudzi, tikai bez apkaunojošiem atteikumiem un skanīgiem pliķiem. Bet tā nenotiek, kungi!

Piektkārt, vīrieši ne pārāk labi saprot sieviešu psiholoģiju; viņi nezina principiālas atšķirības sieviešu un vīriešu motivācijā. Nesaprotot sieviešu domāšanas īpatnības, vīrieši laužas cauri sienai, neredzot, ka atvērtie vārtiņi atrodas trīs soļu attālumā.

«Lietpratējs» sieviešu lietās rakstnieks M. Vellers izstrādājis tādu kā instrukciju, kas mīlētājam ļaus pievērst savas izredzētās uzmanību. Šī instrukcija ir «vēsā džentlmeņa» tēls:

– demonstrē sievietei savas patiesās jūtas;
atkod viņas labās un sliktās īpašības un iemācies ar tām manipulēt;
– māki glaimot;
– nekādā gadījumā neļauj viņai apjaust savas mīlas stiprumu — viņai ir jājūtas tā, it kā tu katru brīdi varētu aiziet;
– māki izmantot gadījumu;
– pēc iespējas mazāk dāvini dāvanas, lai sevi neierobežotu;
– māki pasacīt «nē» un aiziet;
– dod iespēju greizsirdībai, bet tā, lai tā nepastiprinātos;
– rādi viņai savu nicinājumu utt.

Pēc Vellera teiktā, galvenais balsts ir pašmīlestība, galvenais līdzeklis — sāpes, galvenais paņēmiens — kontrasti.

Man gan ļoti gribētos komentēt Vellera ieteikumus. Skaidrs, ka dzīvē ir sastopami šādi vīriešu tipi. Bet tāds izturēšanās veids nerodas pats no sevis. Cilvēks nav radies tāds, kas visiem rāda zobus un gatavs kost — tā ir dzīvnieka daba, un arī tikai noteiktos apstākļos. Cilvēks piedzimst atvērts un draudzīgs pasaulei, tāda ir viņa dabiskā izturēšanās.

Iepriekš aprakstītajā uzvedības veidā izpaužas aizsardzības taktika, bailes, ka otrs, tas ir, sieviete, nenodara sāpes. Vienkāršāk taču ir atkāpties ar lepni paceltu galvu, uzsverot savu vēso attieksmi.

Sekojot Vellera padomam, nekāda mīlestība nesanāk, bet veidojas neirotiskas sievietes tips, kura dzīvo nebeidzamās bailēs par abu attiecībām. Mīlestībai nav jāsniedz bailes.

Tāpēc — mācieties mīlēt un esiet mīlēti!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu