Policija aiztur nogalinātās meitenes tēvu [papildināta 12:10]

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Vēl piektdien pirms Ceraukstē nogalinātās 11 gadus vecās meitenītes tēva Ivara Grantiņa apcietināšanas, Bauskas rajona tiesa viņam kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu, aģentūrai LETA apstiprināja Bauskas rajona Policijas pārvaldes priekšnieka palīdze Linda Zubāne.

Līdz ar to pagaidām vēl kāda tiesas sēde par drošības līdzekli Grantiņam nav nepieciešama.

Kā skaidroja Zubāne, iespēju tiesai piemērot drošības līdzekli personai vēl pirms tās apcietināšanas paredz kriminālprocess, ja savākti pietiekami pierādījumi, persona atrodas meklēšanā un apdraud apkārtējos.

Bauskas rajona Policijas pārstāve pastāstīja, ka kopš slepkavības nakts Grantiņš atradās Lietuvas teritorijā. Kriminālpolicijas darbinieki, veicot operatīvos pasākumus, aizdomās turamo izvilināja no kaimiņvalsts tuvāk mājām.

Sīkāka informācija par aizturēšanas apstākļiem pagaidām netiek sniegta.

Valsts policijas priekšnieks ģenerālis Aldis Lieljuksis intervijā Latvijas Radio apstiprināja, ka aizdomās turamais aizturēts Bauskas rajonā un patlaban atrodas Bauskas rajona Policijas pārvaldes īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Viņš tiek pratināts, kā arī tiek veiktas ekspertīzes.

Policijas vadītājs arī norādīja, ka viņa rīcībā esošā informācija liecina, ka meitenītes māte devusies strādāt uz ārzemēm. Ziņu, ka noticis kaut kas ļauns, pagaidām nav, tomēr pirmdien, 1.septembrī, Lieljuksis plāno pārrunāt ar atbildīgajiem darbiniekiem, kas notiek ar šo lietu.

Policija piektdienas vēlā vakarā aizturējusi Ceraukstē nogalinātās 11 gadus vecās meitenītes tēvu Ivaru Grantiņu.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas vecākā inspektore Linda Neimane-Zobena, aizdomās turamā persona aizturtēta īsi pēc plkst.22 Bauskas rajonā.

11 gadus vecās meitenītes tēvs atzīst, ka nogalinājis meitu, taču neatcerās, kā to izdarījis.

Telekompānijas LNT raidījumam «Degpunktā» izdevies telefoniski sazināties ar nogalinātās meitenītes tēvu. Viņš atzīst, ka noslepkavojis meitu, taču slepkavības iemeslus nevar paskaidrot.

Viņš paziņoja, ka sestdien, vai svētdien dosies uz policiju. Vīrietis pieļāva, ka varētu izdarīt arī pašnāvību.

Tāpat viņš apgalvoja, ka atrodas Jūrmalā, konkrētu vietu gan nenosaucot.

Jau vēstīts, ka 27.augustā no rīta kādās mājās Bauskas rajona Ceraukstes pagastā atrasta noslepkavota 1996.gadā dzimusi meitene. Meitenes līķi atradusi viņas vecmāmiņa, kura iegājusi mazmeitas istabā, kur zem segas atradusi bērnu, kuram bija pārgriezta rīkle.

Policija ir sākusi kriminālprocesu.

Zināms, ka meitenīte dzīvoja kopā ar vecmāmiņu un savu tēvu, kurš nesen atgriezies no ieslodzījuma vietas, kur izcietis sodu par izvarošanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu