Nogalinātās meitenītes tēvs izmeklētājiem pilnībā atzinis savu vainu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceraukstē nogalinātās 11 gadus vecās meitenītes tēvs Ivars Grantiņš sestdien nopratināšanas laikā policijas darbiniekiem pilnībā atzina savu vainu meitas slepkavībā, piebilstot, ka viņš izdarīto nožēlo, aģentūru LETA informēja Bauskas rajona Policijas pārvaldes (RPP) priekšnieka palīdze Linda Zubāne.

Arī parakstoties zem lēmuma, kurā nogalinātās meitenītes tēvs tiek atzīts par aizdomās turēto, viņš ir norādījis, ka savu vainu pilnībā atzīst un nožēlo, pastāstīja policijas pārstāve.

Kā ziņots, aizdomās turamā persona Bauskas rajona Gailīšu pagastā tika aizturēta vakar īsi pēc plkst.22. Aizturēšanas brīdī Grantiņš nepretojās un neizrādīja nekādu pretestību policijas darbiniekiem. Jau pirms tam Bauskas rajona tiesa viņam kā drošības līdzekli bija piemērojusi apcietinājumu.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka vīrietis aizturēts kādā mājā netālu no nozieguma vietas. Policija aizdomās turamo atradusi, izmantojot viņa mobilā telefona raidītos signālus.

Kā skaidroja Zubāne, apkopojot policijas rīcībā esošo informāciju, tā nonāca pie secinājuma, ka Grantiņa atrašanās vieta līdz vakardienai bijusi Lietuvas teritorijā. Policija veica pasākumu kopumu, lai izdotos nodibināt sakarus ar meklējamo personu un iegūt viņa uzticību, kā rezultātā arī Grantiņš tika aizturēts, skaidroja policijas pārstāve.

Kriminālprocesa likums paredz, ka, ja izmeklētāja rīcībā ir pietiekoši daudz pierādījumu pret meklēšanā izsludinātu personu, kura tiek turēta aizdomās par sevišķi smaga nozieguma pastrādāšanu, tad tiesa šai personai apcietinājumu kā drošības līdzekli var piemērot bez paša aizdomās turamā klātbūtnes, paskaidroja Zubāne.

Patlaban aizturētais 1972.gadā dzimušais vīrietis atrodas Bauskas RPP īslaicīgās aizturēšanas vietā un viņš tiek pratināts.

Kā raksta portāls "diena.lv", pēc visām nepieciešamajām kriminālprocesuālajām darbībām vīrietis tiks pārvests uz Rīgu, jo Bauskā atrodas tikai īslaicīgās aizturēšanas izolators.

Valsts policijas priekšnieks ģenerālis Aldis Lieljuksis intervijā Latvijas Radio prognozēja, ka lietas nodošana prokuratūrai varētu prasīt 1-2 mēnešus.

Viņš arī pauda pateicību iedzīvotājiem par lielo atsaucību, ziņojot par aizdomās turamā iespējamo atrašanās vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu