Ceraukstē nogalinātās meitenītes māti izsludina meklēšanā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bauskas rajona Policijas pārvalde (RPP) izsludinājusi meklēšanā Ceraukstē nogalinātās 11 gadus vecās meitenītes māti, aģentūru LETA informēja Bauskas rajona Policijas pārvaldes (RPP) priekšnieka palīdze Linda Zubāne.

Saistībā ar sievietes pazušanu policijā ir sākts arī kriminālprocess un sākta meklēšana lieta. Sieviete meklēšanā izsludināta pēc tam, kad policijā saņemts oficiāls iesniegums par viņas pazušanu, ko uzrakstījuši Sociālā dienesta darbinieki.

Zubāne minēja, ka šis nav pirmais gadījums, kad sieviete pazudusi "nezināmā virzienā". Šādi viņa rīkojusies arī iepriekš, turklāt ne vienu reizi vien.

Tikmēr noslepkavotās meitenes tēvs Ivars Grantiņš joprojām atrodas Bauskas RPP, kur ir tikai īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Tur viņš atradīsies līdz brīdim, kamēr policija veiks visas nepieciešamās izmeklēšanas darbības, tostarp nozieguma vietas apskati.

Kriminālprocesā par meitenes slepkavību ir nozīmētas vairākas ekspertīzes, kuru rezultāti, iespējams, gaidāmi šīs nedēļas beigās.

Kā ziņots, Grantiņš nopratināšanas laikā policijas darbiniekiem pilnībā atzina savu vainu meitas slepkavībā, piebilstot, ka viņš izdarīto nožēlo. Arī parakstoties zem lēmuma, kurā nogalinātās meitenītes tēvs tiek atzīts par aizdomās turēto, viņš ir norādījis, ka savu vainu pilnībā atzīst un nožēlo.

Kā ziņots, aizdomās turamā persona Bauskas rajona Gailīšu pagastā, kas atrodas pie Lietuvas robežas, tika aizturēta 29.augustā īsi pēc plkst.22. Aizturēšanas brīdī Grantiņš nepretojās un neizrādīja nekādu pretestību policijas darbiniekiem.

Jau pirms tam Bauskas rajona tiesa viņam kā drošības līdzekli bija piemērojusi apcietinājumu.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka vīrietis aizturēts, policijai izmantojot tehniku, kas nosaka mobilā telefona atrašanās vietu.

Apkopojot policijas rīcībā esošo informāciju, tā nonāca pie secinājuma, ka Grantiņa atrašanās vieta līdz 29.augustam bijusi Lietuvas teritorijā. Policija veica pasākumu kopumu, lai izdotos nodibināt sakarus ar meklējamo personu un iegūt viņa uzticību, kā rezultātā arī Grantiņš tika aizturēts, iepriekš skaidroja Zubāne.

Iepriekš Valsts policijas priekšnieks ģenerālis Aldis Lieljuksis intervijā Latvijas Radio prognozēja, ka lietas nodošana prokuratūrai varētu prasīt 1-2 mēnešus.

Viņš arī pauda pateicību iedzīvotājiem par lielo atsaucību, ziņojot par aizdomās turamā iespējamo atrašanās vietu.

Kā ziņots, Grantiņš savu vainu meitas slepkavībā atzina arī telefonsarunā ar Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumu "Degpunktā".

Atbildot uz žurnālista jautājumiem, 1972.gadā dzimušais vīrietis izstāstīja notikušā apstākļus. Viņš esot skatījies televizoru. Pēc tam aizgājis pie meitas, lai novēlētu ar labu nakti. Vīrietis meitu sācis žņaugt. Pēc tam palaidis vaļā. Meita esot teikusi tēvam, ka nevienam neko neteiks, lai viņš ļaujot viņai piecelties. Tad meitenīte sākusi klepot, bet viņš aizgājis uz virtuvi pēc naža, ar ko izdarīta slepkavība.

Meitenītes tēvs nevarēja izskaidrot, kas ar viņu noticis un kādēļ viņš izdarījis slepkavību, jo meitu esot mīlējis, turklāt vīrietis nožēlojot izdarīto. Tajā laikā viņš "bišķiņ bijis dzēris". Pēc paša stāstītā, esot izdzēris 0,5 litrus konjaka. Viņš arī nevarēja pateikt, ko no meitas gribējis.

Kā ziņots, 27.augustā no rīta kādās mājās Bauskas rajona Ceraukstes pagastā atrasta noslepkavota 1996.gadā dzimusi meitene. Meitenes līķi atradusi viņas vecmāmiņa, kura iegājusi mazmeitas istabā, kur zem segas atradusi bērnu, kuram bija pārgriezta rīkle.

Kriminālprocesa gaitā noteikta ekspertīze, lai noskaidrotu, vai meitenīte pirms nogalināšanas izvarota.

Zināms, ka meitenīte dzīvoja kopā ar vecmāmiņu un savu tēvu, kurš nesen atgriezies no ieslodzījuma vietas, kur izcietis sodu par izvarošanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu