Atrasts rets Deivida Bovija pirmās grupas ieraksts

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ceturtdien Londonā izsolē tiks piedāvāti daudzi reti mūzikas ieraksti, kuru skaitā būs arī Deivida Bovija pirmās grupas skaņdarbs.

Dziesmu ar nosaukumu «Mocking Bird» ierakstījusi Bovija grupa «The Konrads», un pašlaik to var noklausīties interneta vietnē «Last.fm».

Skaņdarbs ir daļa no leģendārā britu skaņu ierakstu producenta Džo Mīka 5000 ierakstu kolekcijas, kas tiks piedāvāta izsolē «It's More Than Rock and Roll». Gaidāms, ka izsolē, kas 4.septembrī notiks Londonas galerijā «Idea Generation Gallery», par tiem tiks samaksāti aptuveni 350 000 sterliņu mārciņu (300 000 latu).

Kolekcijā ir arī britu dziedātāja Toma Džonsa ieraksts, kas nav atskaņots kopš 1962.gada.

Vēl izsolē tiks piedāvātas tādas lietas kā Džimija Hendriksa ģitāra, Elvisa Preslija pirkstu nospiedumi, kokā iegriezts Džona Lenona dziesmas «Sexy Saddie» teksts, «The Rolling Stones» ģitārista Ronija Vuda gleznotais Džimija Hendriksa portrets, kā arī Merilinas Monro korsete no filmas «Some Like It Hot» («Džezā tikai meitenes»).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu