Valdība izšķiras nākamgad iesaldēt algas [papildināta]

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ceturtdien valdība ārkārtas sēdē vienojās, ka nākamā gada budžetā netiks ieplānots atalgojuma palielinājums nevienā no valsts sektora profesijām, ziņo LETA. Par to žurnālistus informējis premjers Ivars Godmanis (LPP/LC).

Pēc viņa teiktā, esošajā situācijā valdība nevar atļauties algu palielinājumu nevienā no profesijām. Ja situācija ekonomikā nākamgad uzlabosies, atalgojuma pieaugums būšot pirmā lieta, par ko Ministru kabinets diskutētu, skatot budžeta grozījumus.

Kā portālam «Apollo» pastāstīja Godmaņa preses sekretārs Edgars Vaikulis, šis lēmums attiecas arī uz mediķiem, skolotājiem, policistiem un citām grupām. Vaikulis norādīja, ka nākamā gada budžets būtībā paredz radikālu strādājošo skaitu samazināšanu un veselu programmu likvidēšanu, un pat ar to visu budžets plānots ar 1,85% deficītu.

Savukārt skaidroja Finanšu ministrijā (FM) portālam «Apollo» skaidroja, ka , piemēram, skolotājiem un mediķiem algas tomēr pieaugs tādā apmērā, kā tas jau ir paredzēts likumā.

Tāpat FM norādīja, ka algas varbūt tomēr arī varētu pieaugt tajās iestādēs, kur izdosies veiksmīgi samazināt iekšējos izdevumus, piemēram, samazinot štatus.

LETA arī ziņo, ka taupības pasākumu gaitā uzdots valsts iestādēm savus nākamā gada izdevumus samazināt par 10,67%. Lai to īstenotu, tiks veikti grozījumi atsevišķos likumos.

Kā norādīja premjers, štatu samazināšana tiek ieskaitīta šajā samazinājuma uzdevumā, tomēr viena pati tā nenosegšot šo samazinājumu, tāpēc būšot virkne posteņu, kas būs jāmazina.

Ceturtdien arī panākta vienošanās, ka nākamā gada budžets būs ar 1,85% no iekšzemes kopprodukta (IKP) deficītu.

Visām ministrijām priekšlikumi izdevumu samazināšanai jāiesniedz Finanšu ministrijā divu nedēļu laikā.

Finanšu ministrs Atis Slakteris (TP) uzsvēra, ka nākamā gada budžets būs taupības budžets. Tā izstrādē tiekot ņemta vērā 2% IKP pieauguma prognoze, kā arī viencipara inflācijas rādītājs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu