Veselības ministrs atzīst streika prasību pamatotību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Veselības ministrs Ivars Eglītis (TP) uzskata, ka veselības darbinieku streika prasības ir pamatotas, tomēr streiks nevairos naudas līdzekļus budžetā.

Šādu viedokli Eglītis piektdienas rītā pauda intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Labrīt, Latvija!».

Kā ziņots, Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība bija lūgusi algu paaugstinājumu inflācijas apmērā, taču, ja valdība uzskata, ka pat tādā apmērā nav spējīga apmierināt mediķu prasības, tad ārsti tomēr piketēs. Streiks paredzēts 26.septembrī.

Eglītis atzina, ka pats ir «satraucies par cilvēkresursiem ārstniecībā», un viņam šis signāls, kas tiek dots jaunajiem mediķiem, ir «nepatīkams».

Veselības ministrs arī atzina, ka iepriekšējā medicīnas darbinieku streika laikā viņš kā slimnīcas vadītājs nostājies streikotāju pusē, un solīja šoreiz iet runāt ar streikotājiem.

«Lai arī šoreiz esam dažādās ierakumu pusēs, mērķi mums [veselības ministram un arodbiedrībām] ir vieni un tie paši,» sacīja Eglītis.

LETA jau ziņoja, ka šodien valdība ārkārtas sēdē vienojās, ka nākamā gada budžetā netiks ieplānots atalgojuma palielinājums nevienā no valsts sektora profesijām.

Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) norādīja, ka esošajā situācijā valdība nevar atļauties algu palielinājumu nevienā no profesijām. Ja situācija ekonomikā nākamgad uzlabosies, atalgojuma pieaugums būšot pirmā lieta, par ko Ministru kabinets diskutētu, skatot budžeta grozījumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu