Zatlers prognozē nopietnas sarunas algu iesaldēšanas jautājumā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Valsts prezidents Valdis Zatlers prognozē, ka Nacionālajā trīspusējās sadarbības padomes sēdē šonedēļ notiks smagas sarunas, lai panāktu kompromisu starp valdību, arodbiedrībām un darba devējiem algu iesaldēšanas jautājumā. Viņš arī atzīst, ka kopumā situācija ar valsts budžetu ir ļoti smaga.

Intervijā telekompānijas LNT raidījumam «900 sekundes» Zatlers pirmdien norādīja, ka šoreiz situācija ir pietiekami smaga, lai saprastu, ka valdības atbildība ir liela, arodbiedrību atbildība ir liela un darba devēju atbildība ir liela un tās būs ļoti grūtas kompromisa sarunas.

Prezidents norādīja, ka valdība ir padusi savu viedokli un arodbiedrībām arī būs jāpasaka savs viedoklis, un ne tikai tas, ka vēlas, lai valdība demisionētu.

Viņš atzina, ka kopumā situācija ar valsts budžetu ir ļoti smaga, un algu pielikumi, ko solīja vairākām grupām, tika solīti pirms vairākiem gadiem. «Solīja trekno gadu laikā.  Arī lauksaimniecībā ir labie gadi un sliktie gadi. Un ja ir sliktie gadi, tāpat ir jāizdzīvo un valsts budžets ir jāsabalansē,» sacīja Zatlers.

Un šoreiz būšot tā situācija, kad visiem trim sociālajiem partneriem būs jānonāk pie konkrēta kompromisa, nevis jāvicinās ar dūrēm.

Viņš norāda, ka katrs Latvijas iedzīvotājs cietīs no ekonomiskās krīzes un nebūs tādu priviliģēto, kas cietīs mazāk.

Valsts prezidents prognozēja, ka nākamais budžeta gads būs arī tas. Kad patiešām būs reālas problēmas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu