8. Kas šodien jāredz «Arsenālā»?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kinoteātris «Rīga» Liela zāle plkst. 21:15
ESMU KIBORGS, BET TAS NEKAS
Par ko filma?

Romantiskās dienvidkorejiešu komēdijas darbība norisinās psihiatriskajā slimnīcā – šeit dzīvo jauna sieviete Jounggūna, kura uzskata sevi par kiborgu. Paciente atsakās no ēdiena un apgalvo, ka tāds robots kā viņa var mierīgi pārtikt no elektrības. Par laimi, viņu izglābj jauniegūtais draugs Ilsuns, kurš slimnīcā nonācis antisociālas uzvedības un šizofrēnijas dēļ. Jauneklis pārliecina meiteni, ka uzstādījis viņai ierīci, kas ēdienu pārvērš elektrībā, tādējādi Jounggūna atsāk ēst.
Kāpēc jāredz?
Filmai ir viss, kas vajadzīgs jaunam dumpenieciskam garam - nedaudz zinātniskās fantastikas, nedaudz humora, mazliet romantikas un kripatiņa action. Tas viss stāstā par divām pasaulē ceļu pazaudējušām dvēselēm, kas atrod ceļu viena pie otras. Filma noteikti ir redzēšanas vērta, kaut vai, lai pārliecinātos, kā režisoram ar apbrīnojamu virtuozitāti izdodas vienā epizodē savienot vairākas grūti savienojamas lietas. Šis ārēji dīvainais un ekstravagantais stāsts patiesībā atklāj gluži vienkāršas lietas par mīlestību un draudzību. Kino lente ieguvusi Alfrēda Bauera balvu Berlīnes kinofestivālā, kā arī izraudzīta kā atklāšanas filma Honkongas kinofestivālā

Kinoteātris «Rīga» Mazā zāle plkst. 13:30
KLASE
Par ko filma?
Kasparam un Jozefam ir sešpadsmit gadu. Jozefs ir klases atstumtais, perampuika. Reiz Kaspars aizstāv Jozefu un drīz vien pats attopas identiskā situācijā. Cik tālu var nonākt pusaudžu nežēlība, un kas notiek tad, kad apsmieto pretošanās un mēģinājums atgūt pašcieņu pāraug vēl lielākā vardarbībā?
Kāpēc jāredz?
Igaunijas spēlfilma, kas balstīta uz patiesiem notikumiem, ir skaudrs mūsdienu realitātes atspoguļojums, kad ar katru gadu pieaug vardarbība skolās, kas nav sveša problēma arī Latvijai. «Klase» rūpīgi pēta šādas vardarbības uzliesmojuma vēsturi, nenosodot un nesprediķojot, bet ļaujot skatītājiem pašiem atbildēt uz visiem jautājumiem. Savā ziņā «Klase» ir pat spēcīgāka par Gasa Van Santa 2003. gada drāmu «Zilonis», kas izsekoja līdzīgus notikumus kādā ASV skolā...

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu