Aviokatastrofā Krievijā tomēr nav gājis bojā Latvijas iedzīvotājs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Aviokatastrofā pie Krievijas pilsētas Permas nav gājis bojā Latvijas valstspiederīgais, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Ivars Lasis.

Pārbaudot sākotnējo informāciju, noskaidrots, ka bojāgājušais, par kuru bija informācija, ka viņš varētu būt Latvijas pilsonis, tomēr izrādījies Krievijas pilsonis, kuram bijusi Latvijas uzturēšanās atļauja.

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) nosūtījis līdzjūtības vēstuli Krievijas Federācijas ārlietu ministram Sergejam Lavrovam saistībā ar traģisko lidmašīnas avāriju. Ārlietu ministrs vēstulē izteicis visdziļāko līdzjūtību bojāgājušo piederīgajiem, kas aviokatastrofas rezultātā zaudējuši savus ģimenes locekļus un tuviniekus.

Sākotnēji tika ziņots, ka lidmašīnas avārijā gājuši bojā 88 cilvēki, tostarp septiņi bērni. Jaunākā informācija liecina, ka bojāgājušo skaits ir mazāks un lidmašīnā bijuši 87 cilvēki.

Kā ziņo Krievijas mediji, aviokatastrofa notikusi naktī uz 14.septembri. Lidmašīna nogāžoties uzsprāgusi. Lidaparāta lauskas izmētātas četru kilometru platībā. Gājuši bojā visi lidmašīnā esošie pasažieri un apkalpes locekļi.

«Boings-737-500» piederējis aviokompānijai «Aeroflot Nord».

Katastrofā iznīcināti arī aptuveni 500 metri Transsibīrijas dzelzceļa maģistrāles.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu