Brāļu Dardēnu jaunākā filma «Lornas klusēšana» - «Arsenālā»!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes foto

Filmas autori ir slavenais beļģu kinoduets – brāļi Dardēni (Žans Pjērs Dardēns un Liks Dardēns). Savu karjeru brāļi sāka 1978. gadā ar dokumentālo filmu «Le chant du rossignol», un tagad uzskatāmi par ievērojamākajiem beļģu kinematogrāfistiem. Starptautisku slavu Dardēni ieguvuši ar filmu «Rozeta», kas saņēma Kannu kinofestivāla galveno balvu – «Zelta Palmas zaru» – un padarīja viņus par vienīgajiem beļģiem, kas jebkad ieguvuši šo balvu. Pēc «Rozetas» brāļi ieguva starptautisku atpazīstamību, un turpmāk katra viņu filma piedalījusies Kannu kinofestivāla konkursa skatē,  iegūstot «Zelta Palmas zaru» vēlreiz – par 2005. gada hītu «Bērni», kas demonstrēts arī Latvijā. Tam nominēts arī viņu pēdējais kopdarbs «Lornas klusēšana», kas šogad bagātina «Arsenāla» Panorāmas skati.

«Lornas klusēšana» stāsta par jaunu sievieti Lornu, kas piekrīt iesaistīties netīrā krāpšanas shēmā, lai īstenotu savu sapni par nelielas kafejnīcas atvēršanu Beļģijā. Krāpšanas realizēšanu viņai piedāvā Fabio. Saskaņā ar viņa izgudroto plānu sievietei jāapprec Klaudijs, lai iegūtu Beļģijas pilsonību. Vēlāk Lornai vēlreiz jāstūrē laulības ostā ar krievu mafijas pārstāvi, lai savukārt viņš varētu iegūt šīs pašas valsts pilsoņa statusu. Tomēr izrādās, ka Fabio padomā ir itin neģēlīgi palīglīdzekļi, lai īstenotu viltīgos plānus. Vai, uzzinājusi par viņa nodomiem, Lorna klusēs? Cik tālu cilvēks gatavs iet, lai piepildītu savu mazo sapni par laimīgu dzīvi? Pats Liks Dardēns kādā intervijā filmas stāstu un ideju koncentrējis pāris teikumos, apgalvojot, ka tā ir filma par jaunu sievieti, kurai ir simtiem iemeslu pilnīgam izmisumam, taču par spīti tam viņa turpina ticēt, ka viss ir iespējams. Pat realitātē, kur Dieva eksistence nepastāv…

Filmu demonstrēs kinoteātra «Rīga» Lielajā zālē 16. septembrī plkst. 16:30 un 20. septembrī plkst. 14:00.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu