«Arsenāls» piedāvā īpašu iespēju tikties ar režisori Kiru Muratovu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Buls

Trešdien, 17. septembrī, plkst. 10.00 «Arsenāls» piedāvā skatītājiem īpašu iespēju tikties ar režisori Kiru Muratovu. Tikšanās notiks «Arsenāla» Semināru telpā viesnīcā «Eiropa City Riga Hotel» (Brīvības ielā 199c), 6. stāva konferenču zālē. Tikšanās laikā būs iespējams noskatīties filmu «Lelle», kā arī uzdot režisorei jautājumus. Tikšanās notiks krievu valodā ar tulkojumu latviešu valodā.

«Arsenāla» goda viešņa Kira Muratova dzimusi 1934. gadā Ukrainā. Viņas filmas guvušas starptautisku atzinību, saņēmušas balvas Berlīnē un Sočos, ieguvušas «Nīki». Režisore apbalvota par mūža ieguldījumu Lokarno kinofestivālā. Viņas atpazīstamākās filmas ir «Īsās tikšanās» (1967), «Ilgās atvadas» (1971), «Astēniskais sindroms» (1989), «Trīs stāsti» (1993), «Čehova motīvi» (2002), «Skaņotājs» (2004) un citas.

Kira Muratova studējusi filozofiju Maskavas Universitātē un kino režiju Vissavienības Valsts kinematogrāfijas institūtā. Kino viņa debitēja 1962. gadā, drīz iegūstot gan kinokritiķu atzinību, gan kolēģu apbrīnu, taču Muratovas savdabīgais rokraksts, uzdrošināšanās un filmu tematika nepatika birokrātiskajam aparātam, tāpēc viņa kļuva par vienu no PSRS cenzūras upuriem.

«Arsenāla» programmā iekļautā Kiras Muratovas filma «Lelle» vēl tiks demonstrēta arī kinoteātra «Rīga» Lielajā zālē 21. septembrī plkst. 16.30. Filmas centrā ir māksliniece Taņa, kas piepelnās, uz ielas zīmējot cilvēku portretus (viena no portretētajām ir pati Kira Muratova). Drīz atklājas, ka Taņa ir kļuvusi par ievērojamas naudas summas mantinieci.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu