«Arsenāls» ir sācies!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Buls

Ar filmu «Salome» Latvijas Nacionālās operas Mazajā zālē lūgtajiem viesiem un norvēģu mēmās filmas «Kāzas Hardangerā» seansu un kāzu tērpu parādi Vērmanes dārzā, uz kuru bija sanākuši ap pustūkstoš cilvēku, svinīgi tika atklāts šī gada «Arsenāls».

Kā īpašs pārsteigums Operas viesiem bija «Salomes» un «Jāņa Kristītāja» galvas uz paplātes, kas sagaidīja ieradušos viesus, tāpat arī filmas apskaņojums sadarbībā ar Latvijas Nacionālās operas galveno kormeistaru Aigaru Meri un LNO mūziķiem. Pēc atklāšanas ceremonijas neformālas sarunas un jautrība turpinājās Benjamiņa namā, kur tika pasniegts arī «Arsenāla» īpašais kokteilis, ko visu festivāla laiku var nobaudīt šī gada «Arsenāla» klubā – «I Love You» bārā – un kas tika radīts pirms vairākām nedēļām Rīgas labāko bārmeņu īpašās sacensībās zem «Jameson» karoga.

Par spīti negaidīti aukstajam laikam, kuplā skaitā tika apmeklēts arī bezmaksas brīvdabas seanss, kur līgavu un līgavaiņu tērpos sanākušajiem cilvēkiem Nordea banka pasniedza pārsteiguma balvas – brīvbiļetes uz romantiskākajām šī gada «Arsenāla» filmām –, pēc tam demonstrējot nesen atjaunoto filmu «Kāzas Hardangerā», kas ir viena no nozīmīgākajām norvēģu nacionālā romantisma perioda filmām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu