Grantiņš savus upurus sadalījis «kā cūkas»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Policija

Ivars Grantiņš ne tikai nežēlīgi noslepkavojis savu 11 gadu veco meitu, bet cietsirdīgi noslepkavojis arī savu civilsievu un 18 gadu vecu meiteni, kuras pēc tam sadalījis sīkos gabalos.

Ceturtdien preses konferencē Valsts policijas Galvenās kriminālpārvaldes priekšnieks Dailis Lūks pastāstīja, ka Ivara Grantiņa civilsieva Inga Lamakina nogalināta naktī uz 29. jūniju savā dzīvoklī. Grantiņš viņu nožņaudzis un pēc tam sadalījis vairākos gabalos, turklāt dzīvoklī atradušies divi viņas nepilngadīgie bērni, kuri tobrīd, visticamāk, gulējuši.

Savukārt 18 gadu vecā Jana Ribinska noslīcināta vietējā ūdenskrātuvē un arī pēc tam sadalīta vairākos gabalos.

Abas sievietes apraktas vairākās vietās netālu no Lietuvas robežas.

Lūks teica, ka Grantiņš visā esot atzinies un padarīto nožēlo. Kā iespējamais motīvs civilsievas nogalināšanai tiek minēta atriebība. Civilsieva vairs neesot gribējusi dzīvot ar bijušo cietumnieku, tāpēc Grantiņš viņu nožņaudzis. Bet meitene noslīcināta, lai slēptu nozieguma pēdas, proti, izvarošanu. Grantiņš meiteni noslīcinājis pēc kopīgas iedzeršanas, noķerot viņu, kad viņa gājusi mājās. Tas noticis naktī uz 20. jūliju.

Savu civilsievu Grantiņš sākotnēji sadalījis četros gabalos, vēlāk aptuveni 50 gabalos. Lūks norādīja, ka «Grantiņš savus upurus sadalīja kā cūkas». Turklāt pēc civilsievas nogalēšanas viņš izgulējies līdz nākamās dienas vidum, «it kā labu darbu padarījis», klāstīja Lūks.

Policija noteikusi veikt Grantiņam ekspertīzi par viņa pieskaitāmību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu