«Tumsa»: «Bet maijpuķītēm jāpaliek»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Māris Mīlgrāvis

Grupa «Tumsa» piedāvā jaunu dziesmu [s:20008], kas iekļauta oktobrī gaidāmajā grupas jaunajā albumā.

Grupas līderis Mārtiņš Freimanis stāsta: «Šī dziesma ir par sāpēm un par to, kā vieglas uzvedības sievietes cenšas saglabāt sevī kaut ko no labā. Ļoti daudz ir redzētas tāda izskata meitenes, kā tās mākslīgi smaida, melo sev, lai varētu izturēt un dzīvot tālāk. Sāpes nāk, un sāpes iet, bet maijpuķītēm jāpaliek. Maijpuķītes — tas ir mūsu smaids, ko mēs katrs reizēm uzliekam, lai noslēptu savas problēmas.»

«Bet maijpuķītēm jāpaliek» vārdu un mūzikas autors ir Mārtiņš Freimanis, dziesma ierakstīta studijā «Elko 1», to aranžēja un producēja Gints Stankēvičs un Mārtiņš Freimanis.

«Tumsas» jaunais albums iznāks oktobrī, un novembrī tam sekos nu jau tradicionālie grupas lielkoncerti, kas šoreiz notiks Rīgā, Liepājā, Ventspilī un Valmierā.

Dziesmas skatuviskais pirmatskaņojums gaidāms pirmajā no lielkoncertiem, kas notiks 1. novembrī Liepājā, jaunuzceltajā Olimpiskajā hallē. Īpaša loma koncertu norisē ierādīta Mārtiņa Freimaņa sunim — kucītei Pepe, kas ir gan jaunā albuma, gan koncertsērijas simbols un talismans un kam nesen piedzimuši seši kucēni, radot papildu stresu jau tā noslogotajam Mārtiņam Freimanim, kura pārziņā ir koncerta radošā puse.

Jāatgādina, ka tradicionālie «Tumsas» lielkoncerti tiek rīkoti ik pēc diviem gadiem un iepriekšējais «Tumsai 15, Freimanim 30» notika 2006. gadā, gūstot milzīgu publikas atsaucību.

http://www.biļešuserviss.lv

Dziesmu var noklausīties un lejupielādēt «Doremi.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu