Pārbauda, vai Grantiņam bijuši vēl kādi upuri

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Policija, kas izmeklē Ivara Grantiņa pastrādātās trīs slepkavības, pārbauda arī informāciju par visām sievietēm, kuras pazudušas laikā, kad aizdomās turamais atradies brīvībā.

To aģentūrai LETA apstiprināja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas vecākā inspektore Linda Neimane–Zobena.

Pagaidām gan policijai nav nekādu iemeslu, lai apgalvotu, ka uz Grantiņa sirdsapziņas būtu vēl kādas slepkavības.

Tikmēr Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījums «Degpunktā» pagājušajā nedēļā ziņoja, ka Ceraukstes pagastā nogalinātās 11 gadu vecās meitenes tēvs Grantiņš, iespējams, nogalinājis vēl vienu sievieti. Raidījuma žurnālistiem izdevies noskaidrot, ka policijas darbinieki iztaujājuši Grantiņa tuviniekus par vēl kādu meiteni, ar kuru aizdomās turamais, iespējams, iepazinies ar sludinājuma starpniecību. Ja šī informācija izrādīsies patiesa, uz Grantiņa sirdsapziņas būs četru cilvēku dzīvība, norādīja «Degpunktā».

Kā ziņots, Grantiņš, būdams apcietinājumā, izmeklētājam atzinies meitas, savas bezvēsts pazudušās civilsievas un policijas meklēšanā esošās 18 gadu vecās Janas Ribinskas slepkavībā. To žurnālistiem apstiprināja Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Dailis Lūks.

Kopš 25. jūnija bezvēsts pazudušās 1979. gadā dzimušās Grantiņa civilsievas Ingas Lomakinas un kopš jūlija neredzētās 18 gadu vecās Janas Ribinskas mirstīgās atliekas atrastas sadalītas gabalos un apraktas Bauskas rajona teritorijā. Līķi atrasti dažādās vietās netālu no Lietuvas robežas.

Kā pastāstīja Lūks, civilsieva ir nožņaugta savā dzīvoklī naktī uz 29. jūniju divu viņas nepilngadīgo bērnu klātbūtnē, kuri, visticamāk, tobrīd gulējuši, bet Ribinska pēc kopīgas iedzeršanas naktī uz 20. jūliju noslīcināta kādā vietējā dīķī. Abu sieviešu līķi pēc tam sagraizīti, ielikti somās un aprakti. Noskaidrots, ka Ribinska arī tikusi izvarota.

Grantiņš atzinis, ka sievu nogalinājis atriebīgu motīvu vadīts, bet Ribinsku — lai nenonāktu atklātībā viņa iepriekšējais nodarījums. Pats Grantiņš sacījis, ka izdarīto nožēlo.

Kā ziņots, 27. augustā no rīta kādās mājās Bauskas rajona Ceraukstes pagastā tika atrasta noslepkavota 1996. gadā dzimusī Daina. Meitenes līķi atrada viņas vecmāmiņa, kura iegājusi mazmeitas istabā un zem segas ieraudzījusi bērnu ar pārgrieztu rīkli. 29. augustā aizdomās par šo slepkavību tika aizturēts nogalinātās meitenes tēvs Grantiņš, kas nesen bija atgriezies no ieslodzījuma vietas, izcietis sodu par izvarošanu.

Grantiņš nopratināšanas laikā policijas darbiniekiem pilnībā atzinis savu vainu meitas slepkavībā, piebilstot, ka viņš izdarīto nožēlo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu